A legjobb videoszerkesztő win7 rendszerre

A legjobb videoszerkesztő win7 rendszerre

Ingyenes videoszerkesztő win7 -hez? Ismerd meg a VSDC ingyenes videoszerkesztő win7 -re. Ingyenes, funkciókban gazdag, és kivételesen jól fut az operációs rendszerén. Ebben a cikkben közelebbről áttekintjük a VSDC-t, és megmutatjuk, mire képes.

 

Ingyenes videoszerkesztő Win7 -re

A VSDC nem csak videószerkesztő. Kapsz egy többcélú médiacsomagot, amely a videószerkesztés mellett sok más feladathoz is hasznos lesz. Higgy a szemednek! A VSDC diavetítés-készítőt, képernyő-rögzítő és videó-rögzítő eszközöket, beépített video konvertert és hangrögzítőt is tartalmaz.

A méretet tekintve a VSDC telepítőfájlja csak 44 MB, és a rendszerigénye olyan alacsony, hogy még akkor is rendben lesz, ha viszonylag elavult a számítógépen használod.

 

VSDC videoszerkesztő Win7 rendszerkövetelmények:

 • Windows XP / SP3 / Vista / 7/8/10
 • 256 MB RAM a programhoz
 • Legalább 50 MB szabad lemezterület

 

Teljes formátum kompatibilitás

Ez egy olyan téma, amely gyakran felesleges fejfájást okoz. A különféle felvevőkészülékek különböző video formátumokat és kodekeket hoznak létre. Néhány videószerkesztőnek gondjai vannak ezeknek a formátumoknak a megnyitásával.

Például köztudott, hogy a Movie Maker – a Windows rendszerhez használt alapértelmezett videószerkesztő – nem tudta egyszerűen megnyitni az MP4 videofájlokat. Mivel az MP4 meglehetősen általános video formátum, sok felhasználónak bajlódnia kellett az átalakítással, mielőtt megnyithatott volna egy videót szerkesztésre.

A VSDC fejlesztői beépített konverter bevezetésével foglalkoztak ezzel a problémával, így a videószerkesztő megnyitja az összes népszerű formátumot, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használtak a felvétel készítéséhez. A VSDC felismeri és hibátlanul működik az okostelefonokkal, professzionális kamerákkal, akciókamerákkal, drónokkal készített videókkal.

 

Íme néhány népszerű formátum, amelyet a VSDC támogat

AVI, QuickTime, HDVideo, WindowsMedia, DVD, MPEG, MPEG-4 / MP4, Divx, AMV és még sok más. Ráadásul 4K videókat is szerkeszthetsz!

A VSDC első megnyitásakor egyértelmű képet kapunk a szoftver lehetőségeiről. A felső szalag stílusú menü nagyjából mindent tartalmaz, amire szükségünk van az induláshoz.

 

A szolgáltatáskészlet a következő szakaszokra bontható:

 • Tényleges szerkesztés: vágás, felosztás, kivágás, a felvétel elforgatása.
 • Videofragmentek egyesítése: átmenetek hozzáadása elemek között.
 • Vizuális beállítás: színszűrők, stílusok és fejlett színjavító eszközök.
 • Videoeffektusok: zoom, tükörhatás, régi TV-effektusok, Chroma Key (zöld képernyő), stb.
 • Sebesség beállítása: lassú mozgás (slow motion) és timelapse effektusok.
 • Audiohatások: amplitúdó beállítása, zajcsökkentő szűrők, a hátrameneti hanghatás.
 • Munka a szöveggel: feliratok hozzáadása és címek létrehozása egy teljes értékű szövegszerkesztővel.
 • A videó készítésének folyamata kapcsán a VSDC kétféle módszert javasol: a rövidebbet és a hosszabbat. Felülvizsgáljuk mindkettőt.

 

VSDC varázsló – Videoszerkesztő win7

Az egyszerű diavetítés típusú videó létrehozásának leggyorsabb módja a bal felső sarokban található „Futtatás varázsló” opció. Ez jó választás, ha egyszerre több képet vagy videót kell összekapcsolni egy gyors klipbe. Csak néhány percnyi időt igényel a művelet.

VSDC varázsló

Ha valaha készített klipeket a Windows Movie Maker alkalmazásban, akkor azonnal megérti a VSDC varázslót. Dióhéjban több képet és videót tölthet fel tömegesen, majd összevonhatja őket sima átmenetek és effektusok segítségével. A Varázsló menü lehetővé teszi a képek kivágásátés elforgatását, az időtartam beállítását és az Instagramszerű szűrők alkalmazását. Ezek a szűrők valóban nagyon kényelmesek, ha azt szeretné, hogy az összes fájl azonos stílusú és színű témában jelenjen meg.

Miután elvégezted a műveletet, kattints az Alkalmazás beállításai gombra, és a VSDC idővonalán megtalálod alkotásod. A neve „Sprite” lesz, ne lepődj meg. A VSDC terminológiájában a Sprite az egyesített fájlok sorozatának leírására szolgál. Technikailag ezt követően hozzáadhat egy hangfájlt a háttérzenéhez („Objektum hozzáadása” gomb), és exportálhatja a projektet, a film kész.

Ez azonban csak egy jéghegy csúcsa, amire a Windows 7 ingyenes videószerkesztő szoftvere képes. Olvass tovább, hogy megismerd a VSDC-ben elérhető fejlett effektusokat.

 

Nemlineáris videószerkesztés

Amit a VSDC varázslóról szóló bejegyzés előző részében láttunk, lineáris videó szerkesztésnek hívjuk. Ez azt jelenti, hogy a médiafájlokat csak közvetlen (lineáris) sorrendben helyezhetjük el. Egyik médiafájl a másik után.

A VSDC valódi értéke azonban a nemlineáris eszközként való működés képessége. Ha nagyobb figyelmet szentelsz a képernyőképeknek, több video sávot észlelsz az idővonalban. Ez azt jelenti, hogy a médiafájlok bármilyen sorrendben megjelenhetnek.

Nemlineáris videószerkesztés

Például egy kép megjelenhet a lejátszott videó sarkában egy másik lejátszott videó felett – mint például azok a képek és grafikák, amelyeket a TV-képernyő sarkában látunk, amikor a híreket nézzük. Egy másik példa: a képernyőt több részre oszthatjuk, az egyes szakaszokba különféle videókat helyezhetünk, és mindegyiket egyszerre tudja lejátszani. Csakúgy, mint az MTV (Music Television – USA) népszerű zenei klipeiben!

Végül, a VSDC lehetővé teszi a különböző képek és videók „keverését” egy kompozícióba, hogy lélegzetelállító eredményeket érjünk el. Például szellemhatás vagy lélegzetelállító kettős expozíciós hatás. A technikai lehetőségek itt szinte végtelenek. És mivel a professzionális operatőrök a nemlineáris videószerkesztő szoftvereket használják, az eszköz segítségével szó szerint megismételhetjük a valódi filmhatásokat.

 

Színkorrekció VSDC-ben

Még akkor is, ha a videofilmet professzionális kamerán rögzítették, lehet, hogy a megvilágítás okoz néhány hibát. Különösen, ha szabadban fényképezte! A VSDC-ben gyakorlatilag bármit megjavíthatunk a vizuális beállítások segítségével.

Színkorrekció VSDC-ben

Tehát, ha az előre telepített stílusok (a felső menü a tetején) nem elegendőek, a kívánt eredmények elérése érdekében a Kontraszt, a Szín, a Gamma, a Telítettség és más paramétereket önállóan módosíthatjuk. Egyszerűen lépjünk a Video Effects -> Adjustments elemre, és válasszuk ki a kívánt beállításokat. Adj hozzá gyönyörű címeket, időszámlálót és egyéb objektumokat.

 

A számos vizuális fejlesztés mellett a VSDC rengeteg igazán hasznos funkcióval büszkélkedhet.

Az „Objektum hozzáadása” gombra kattintva nem csak új képeket, audio- és videofájlokat importálhatsz, hanem feliratokat, szöveges objektumokat, grafikus ábrákat és akár időszámlálókat is hozzáadhatsz. Ez utóbbi különösen akkor alkalmazható, ha a célja az előrehaladás mutatása az idő múlásával, például timelapse vagy lassított videó (slow motion) készítésekor.

Noha a VSDC nem nyújt sablonokat a címekhez, teljes funkcionalitású beépített szövegszerkesztővel rendelkezik, hasonlóan az irodai alkalmazásokhoz. Tehát mindenféle szabadságot élvezhet, hogy a szöveges objektumok pontosan úgy néznek ki, ahogyan szeretné, ha kiválasztják a betűtípust, a méretet, a színt, az igazítást és minden mást.

Még kontúros szöveget is létrehozhatunk, megváltoztathatjuk a szegély vastagságát és az átlátszóságot, hogy ez természetesen beleolvadjon a képbe.

a VSDC rengeteg igazán hasznos funkcióval büszkélkedhet

Végül, talán kíváncsi lehetsz arra is, hogy a grafikus ábrákat hogyan lehet felhasználni egy videóban. Itt egy ötlet. Ha közelebbről megnézed az alábbi képernyőképet, észre fogod venni, hogy a kép filmesbbnek tűnik, mert a felső és az alsó rész fekete szegéllyel rendelkezik. Ez a hatás két téglalap hozzáadásával érhető el.

Egyszerűen nyissuk meg az „Objektum hozzáadása” menüt, válassza a „Téglalap” lehetőséget, változtassuk meg a Kefe színét feketere (felső menü), és rajzoljunk egy preferált méretű téglalapot, ahogyan azt egy alapvető grafikus szerkesztőben, mint például a Paint.

 

VSDC videó exportálási lehetőségek

Végül el kell menteni a remekművet, és itt a VSDC a formátumok és konfigurációk számában meghaladja társait.

Multimédiás eszközök széles választékával rendelkezik a klip exportálásához – például PC, DVD vagy Apple eszközökhöz -, rendelkezik előre konfigurált profilokkal, amelyekkel feltöltheti azokat a közösségi médiába: Facebook, Twitter, Instagram, Vimeo és YouTube. Valójában van egy közvetlen YouTube-feltöltő is, így közvetlenül a VSDC felületen közzétehetsz videót a csatornádon. Ha speciális követelményeid vannak a videó minőségére, szélességére, felbontására vagy a framerate-re, akkor azt testreszabhatjod az exportprofil manuális szerkesztésével is.

A VSDC lehetővé teszi a videók ingyenes exportálását. Javasolhatjuk, hogy frissíts a PRO-ra a gyorsabb kódolás érdekében, ha a projekt valamivel “nehezebb”, mint az átlag, azonban kihagyhatod az ajánlatot, ha rákattintasz a „Folytatás” gombra.

 

Ingyenes videoszerkesztő Win7 szoftvert keresel?

A VSDC videoszerkesztő win7 -re nagyszerű választás, amely valóban ingyenes és talán tényleg a legjobb videoszerkesztő win7 rendszerre. Az Internet telített „ingyenes szoftverekkel”, amelyek messze nem ingyenesek.

A vízjelek, az export formátumának korlátozásai, a szolgáltatás korlátozásai, a beágyazott hirdetési szalagcím és más kellemetlen meglepetések aláássák az ingyenes eszközök iránti bizalmat.

Sok más programtól eltérően a VSDC valóban ingyenes. És mivel stabil és hatékony megoldást kínál a videó szerkesztésére, mindenképpen ki kell próbálnod. Végül is nem veszíthetsz semmit, az biztos.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...