A legjobb video szerkesztő app: légy a saját filmesed

A legjobb video szerkesztő app: légy a saját filmesed

Szinte mindenki okostelefont használ napjainkban, és a technológia fejlődésével egyre több funkciót tesznek elérhetővé a készülékek. Az egyik ilyen funkció a videószerkesztés, ami a legtöbb esetben egyszerűbb, mint valaha. A video szerkesztő app paletta hatalmas választékának köszönhetően már nem kell számítógépre vagy drága szoftverekre támaszkodnod, hogy elkészítsd a saját mesteri alkotásaidat.

Ezekben az appokban találsz alapfunkciókat, mint a vágás, forgatás, illetve a szűrők és effektek alkalmazása. Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb video szerkesztő appokat, amelyek segítségével könnyedén elindulhatsz a saját filmes karrieredben.

 

A 10 legjobb video szerkesztő app


#1. InShot video szerkesztő app

Az InShot egyike a legnépszerűbb video szerkesztő appoknak, és nem véletlenül. A felhasználói felület egyszerű és intuitív, így kezdők számára is könnyen érthető.

Az alapvágás és szerkesztés mellett számos szűrő és effekt közül választhatsz, valamint szöveg, matrica és zene hozzáadására is van lehetőség. Az InShot nagyszerű választás, ha gyorsan és egyszerűen szeretnéd szerkeszteni a videóidat.

 

#2. Adobe Premiere Rush

Az Adobe Premiere Rush egy professzionális videószerkesztő app, amely a híres Adobe Premiere Pro program könnyebb verziója. Az alkalmazás tökéletes választás, ha már van tapasztalatod a videószerkesztés terén és szeretnéd a kezedben tartani az irányítást.

Számos haladó funkcióval rendelkezik, mint például a többsávos idővonal, színkorrekció és képstabilizáció. Emellett az Adobe Creative Cloud integráció lehetővé teszi a projektjeid szinkronizálását más Adobe alkalmazásokkal és eszközökkel.

 

#3. KineMaster

A KineMaster egy másik professzionális video szerkesztő app, amely rengeteg funkcióval rendelkezik. Az app előnye, hogy egyszerre több videót és audiotréfát is kezelhet az idővonalon, így összetettebb szerkesztést is elvégezhetsz. Emellett számos szűrő, effekt, átmenet és hangkeverő funkció közül választhatsz.

A KineMaster ingyenes verziójában vizesjel található a videókon, de a prémium verzió megvásárlásával eltávolíthatod azt, valamint hozzáférhetsz exkluzív tartalmakhoz és funkciókhoz.

 

#4. FilmoraGo

A FilmoraGo egy könnyen használható, mégis sokoldalú video szerkesztő app, amely különösen kezdők számára ideális. A felhasználóbarát felületen gyorsan megtalálod a vágási, forgatási és skálázási lehetőségeket, illetve számos előre beállított szűrőt és effektet is alkalmazhatsz.

A FilmoraGo támogatja a zene, szöveg és matricák hozzáadását is, valamint az ingyenes verzióban nincs vizesjel a videókon. A prémium verzió további funkciókat és tartalmakat kínál.

 

#5. PowerDirector

A PowerDirector egy igazi professzionális video szerkesztő app, amely számos haladó funkcióval rendelkezik. A többsávos idővonal, a chroma key funkció, a képstabilizáció és a színkorrekció mind lehetővé teszik a kreativitás szabad kibontakoztatását.

Az app támogatja az 4K videó exportálását, valamint a hardvergyorsítást is, ami gyorsabb és hatékonyabb szerkesztést tesz lehetővé. A PowerDirector ingyenes verziója tartalmaz vizesjelet és néhány korlátozást, de a prémium előfizetéssel ezek eltűnnek.

 

#6. Quik video szerkesztő app

A Quik a GoPro által kifejlesztett video szerkesztő app, amely kifejezetten az egyszerű és gyors videószerkesztésre fókuszál. Az app automatikusan összeállítja a videóidat és fotóidat, majd az általad választott zenével és stílussal ellátja őket.

Természetesen lehetőséged van kézi szerkesztésre is, ha úgy érzed, hogy az automatikus funkció nem felel meg az elképzeléseidnek. A Quik ingyenesen elérhető, és nincs vizesjel a videókon.

 

#7. VivaVideo

A VivaVideo egy másik népszerű és könnyen használható video szerkesztő app. Az alkalmazásban megtalálhatóak az alapvető vágási és szerkesztési funkciók, valamint számos szűrő és effekt, amelyekkel egyedi hangulatot adhatsz a videóidnak.

A VivaVideo támogatja a zene, szöveg és matricák hozzáadását, illetve a lassított és gyorsított felvétel készítését is. Az ingyenes verzióban korlátozott funkciók és vizesjel található a videókon, de a prémium előfizetéssel ezek megszűnnek, és további tartalmakhoz is hozzáférhetsz.

 

#8. VideoShow

A VideoShow egy univerzális video szerkesztő app, amely megkönnyíti a videók és diavetítések létrehozását. Az app számos szűrőt, effektet, átmenetet és hangot kínál, hogy könnyedén elkészíthesd a saját műveidet.

A VideoShow támogatja a zene és szöveg hozzáadását, valamint a videók felgyorsítását és lelassítását. Az ingyenes verzióban található vizesjel és korlátozott funkciók, de a prémium előfizetéssel ezek eltávolíthatók.

 

#9. VLLO video szerkesztő app

A VLLO egy kompakt video szerkesztő app, amely rengeteg funkcióval rendelkezik, miközben könnyen kezelhető marad. Az alkalmazás kiválóan alkalmas rövid videók és vlogok szerkesztésére, hiszen számos szűrőt, átmenetet és effektet tartalmaz.

A VLLO támogatja a többsávos idővonalat, a zene és szöveg hozzáadását, valamint a képek és videók keverését is. Az ingyenes verzió korlátozott funkciókkal és vizesjellel rendelkezik, de a prémium előfizetéssel teljes hozzáférést kapsz a tartalmakhoz és eltávolíthatod a vizesjelet.

 

#10. Magisto

A Magisto egy intelligens video szerkesztő app, amely mesterséges intelligenciát használ a videók automatikus szerkesztésére. Az alkalmazás elemzi a felvételeidet, és kiválasztja a legjobb pillanatokat, majd ezeket összeállítja egy rövid videóvá, amelyet tovább személyre szabható szűrőkkel, effektekkel és zenékkel.

A Magisto ideális választás, ha gyorsan szeretnél lenyűgöző videókat létrehozni minimális erőfeszítéssel. Az app ingyenes verziója korlátozott funkciókkal rendelkezik, de a prémium előfizetéssel további lehetőségek nyílnak meg előtted.

 

Összefoglalás

A video szerkesztő appok széles választékának köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb alkalmazást. Függetlenül attól, hogy kezdő vagy haladó szerkesztő, esetleg csak gyorsan szeretnél egy videót összeállítani, ezek az appok minden igényt kielégítenek. Az alábbiakban összefoglaljuk a fent bemutatott alkalmazásokat:

 1. InShot – egyszerű és intuitív felhasználói felület, kezdőknek ajánlott.
 2. Adobe Premiere Rush – professzionális videószerkesztő, Adobe integrációval.
 3. KineMaster – haladó funkciókkal rendelkező videószerkesztő.
 4. FilmoraGo – kezdőknek ajánlott, könnyen kezelhető alkalmazás.
 5. PowerDirector – professzionális videószerkesztő, 4K videó exportálással.
 6. Quik – gyors és automatikus videószerkesztés, GoPro által fejlesztett.
 7. VivaVideo – népszerű és könnyen használható video szerkesztő app.
 8. VideoShow – univerzális videószerkesztő, diavetítések készítésére is alkalmas.
 9. VLLO – kompakt és könnyen kezelhető videószerkesztő.
 10. Magisto – intelligens videószerkesztő, mesterséges intelligencia alapú automatikus szerkesztéssel.

Mindegyik alkalmazásnak megvannak a saját előnyei és hátrányai, de a lényeg, hogy próbáld ki őket, és válaszd ki azt, amelyik a legjobban megfelel az igényeidnek és a kreatív elképzeléseidnek. Sok szerencsét és jó szórakozást a saját filmes karriered elindításához!

 

Mire kell odafigyelni video szerkesztő app választáskor?

A video szerkesztő app kiválasztásánál érdemes figyelembe venni néhány fontos szempontot, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb alkalmazást. Íme néhány tényező, amire oda kell figyelni választáskor:


 • Felhasználói felület: Válassz olyan alkalmazást, amelynek a felhasználói felülete könnyen érthető és kezelhető. Kezdőknek ajánlott egy egyszerűbb felület, míg haladóbb felhasználóknak a bonyolultabb, több funkciót kínáló appok is megfelelőek lehetnek.
 • Funkciók: Gondold végig, milyen szerkesztési funkciókra lesz szükséged. Néhány alkalmazás csak alapvető eszközöket kínál, míg mások széles körű haladó funkciókkal rendelkeznek. Ha csak egyszerű vágásra és szűrők alkalmazására van szükséged, egy egyszerűbb app is elegendő lehet, de ha összetettebb videókat szeretnél szerkeszteni, érdemes egy professzionálisabb alkalmazást választani.
 • Kompatibilitás: Ellenőrizd, hogy az általad választott alkalmazás kompatibilis-e az okostelefonoddal vagy táblagépeddel. Néhány app csak bizonyos operációs rendszerekkel működik, vagy csak a legújabb készülékeken fut optimálisan.
 • Vizesjel és korlátozások: Néhány ingyenes videószerkesztő app vizesjelet helyez el a videóidon, ami zavaró lehet a néző számára. Emellett lehetnek korlátozások az exportálható videó minőségében és formátumában. Érdemes ilyen esetekben megfontolni a prémium verzió megvásárlását, amely általában eltávolítja a vizesjelet és a korlátozásokat.
 • Ár: Vedd figyelembe az alkalmazás árát, és döntsd el, mennyit vagy hajlandó költeni a video szerkesztő appra. Néhány alkalmazás ingyenesen használható, míg mások fizetős előfizetést kínálnak további funkciókért és előnyökért.
 • Támogatás és frissítések: Válassz olyan alkalmazást, amely rendszeresen frissül, és fejlesztői aktívak a közösségben. Ez biztosítja, hogy az alkalmazás hibáit időben kijavítják, és új funkciókkal bővítik az appot. Emellett fontos, hogy a fejlesztők gyorsan és hatékonyan segítséget nyújtsanak, ha problémába ütköznél.
 • Exportálási lehetőségek: Ügyelj arra, hogy az app támogassa a számodra szükséges videó formátumokat és minőséget. Ha magas felbontású videókat szeretnél készíteni, például 4K-ban, akkor olyan alkalmazást válassz, amely képes ezt kezelni.
 • Importálási lehetőségek: Ellenőrizd, hogy az alkalmazás támogatja-e a különböző típusú fájlokat, mint például videók, képek és hangfájlok. Ez lehetővé teszi a rugalmasabb munkát és a kreatív lehetőségek széles tárházát.
 • Stabilizáció és színkorrekció: Ha fontos számodra a képstabilizáció és a színkorrekció, olyan alkalmazást válassz, amely ezen funkciókat is kínálja. Ezek a funkciók javíthatják a videó minőségét és a végső eredményt.
 • Felhő alapú szolgáltatások: Néhány video szerkesztő app lehetővé teszi a projektjeid felhőben történő tárolását és megosztását. Ha ezt fontosnak tartod, olyan alkalmazást válassz, amely ezt a szolgáltatást is kínálja.

 

Mindenkinek más a video szerkesztő app igénye

Ezért érdemes több alkalmazást is kipróbálni, és megtapasztalni, hogy melyik felel meg leginkább az elképzeléseidnek. Ha szem előtt tartod a fent említett szempontokat, nagyobb eséllyel találod meg a számodra legmegfelelőbb video szerkesztő appot. Ne feledd, a lényeg, hogy jól érezd magad a szerkesztés során, és kifejezhesd a kreativitásodat a videóidban.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...