A megfelelő video szerkesztő program nyomában

A megfelelő video szerkesztő program nyomában

Melyik a megfelelő video szerkesztő program? Bontsuk szét! A legjobb video szerkesztő program lista Windowsra, Macre, iPhone-ra és Androidra profi szintű felvételeket készíthetsz.

A megfelelő video szerkesztő program használatával a nyers felvételeket profi kinézetű videókká emelheted. Ezek a teljes funkcionalitású programok azonban elég drágák, ezért érdemes a megfelelő helyre tenni a pénzt. Ebben segíthet útmutatónk, hiszen kiválogattuk a valóban nagyszerű lehetőségeket a számodra.

 

Mihez is kell a video szerkesztő program?

Nyaralási videók szerkesztéséhez vagy a közösségi médiába szánt egyszerű klipek elkészítéséhez nem lesz szükség egy bonyolult programra, így sokkal kevesebbet is költhetsz. A profik azonban biztosan a legfejlettebb szoftvereket akarják, amelyeknek prémium árat kell fizetniük. Itt összegyűjtöttük melyik a legjobb video szerkesztő program, amelyek minden tapasztalati szint számára bizonyosan pénzbe kerülnek majd.

Amennyiben ingyenes video szerkesztő programokat keresel nézd át az ezzel kapcsolatos cikkünket. Ezek az eszközök Mac, PC, iPad, iPhone és Android rendszereken egyaránt működnek és sok közülük minden platformon használható.

Pontosan tudjuk, miért jók ezek, mert minden lehetőséget kézzel teszteltünk. Az alábbi listában szerepelnek az előnyök és hátrányok, és pontosan elmagyaráztuk, hogy az egyes választások milyen videószerkesztési projektekhez a legjobbak. Tesztelésünk során a könnyű kezelhetőséget, a sebességet és a reakciókészséget, a beállítási lehetőségeket, a keverési és átmenetfunkciókat, valamint a videó- és hanghatásokat vizsgáltuk.

 

#1. A megfelelő video szerkesztő program tapasztaltaknak


Az Adobe Premiere Pro

 • Verziók: Windows és Mac
 • Ajánlás: A legjobb video szerkesztő program professzionális videósok számára

A Premiere Pro-t rutinszerűen használják a YouTube-videóktól kezdve a hollywoodi filmekig. A tervezők, animátorok és VFX-művészek munkafolyamataiban is gyakran használják, és miután mi magunk is alaposan teszteltük, értjük, miért. Amikor a szoftvert felülvizsgáltuk, tetszett nekünk, hogy a különböző munkaterületekre, például a szerkesztésre, az effektekre és az audióra való felosztással mindent javított a termelékenységünkön.

Minden munkaterület segít egy adott feladat kezelésében, minimalizálva a figyelemelterelést. Ezt a Macen és PC-n való tesztelés során is igaznak találtuk. Tapasztalataink szerint az automatikus szinkronizálás álomszerűen működik, ha több szögből készült felvételek vannak, és nehéz kifogásolni a finomhangoló eszközöket, amelyekkel a videó valóban kiemelkedik a tömegből. A testreszabható billentyűparancsok és a kiváló együttműködési funkciók voltak a hab a tortán.

A szoftver támogatja a 4K, 8K és VR formátumokat, a vágási és szerkesztési eszközök pedig nagyfokú pontosságot és kontrollt biztosítanak. Korlátlan számú videósávon dolgozhat, amelyek nagyjából bármilyen forrásból importálhatók. Mint minden Creative Cloud szoftver, a Premiere Pro is folyamatosan frissül, és az előfizetők minden frissítést ingyen kapnak.

 

DaVinci Resolve Studio

 • Verziók: Windows, Mac és Linux
 • Ajánlás: Kiváló video szerkesztő haladó és pro felhasználók számára

Kétségtelen, hogy a DaVinci Resolve egy nagyszerű videószerkesztő csomag. Tulajdonképpen ez a legjobb ingyenes videószerkesztő szoftverek közül a mi top választásunk. De mi a helyzet a fizetős csomaggal? Annak idején színminősítő eszközként indult, de azóta egy olyan univerzális szerkesztőeszközzé nőtte ki magát, amelyet számos iparági szakember használ.

 

Final Cut Pro

 • Verziók: Mac
 • Ajánlás: A legjobb video szerkesztő program Mac felhasználók számára

A Premiere Pro mellett az Final Cut Pro a televíziós és filmes szakmákban használt iparági szabvány. Az egyik fő ok, amiért a Premiere Pro helyett ezt választja, az lenne, hogy előfizetésmentes, vagyis egyszer fizet érte és kész. Ehhez azonban Mac számítógépre lesz szükséged, mivel nincs Windows verziója. Amikor a Final Cut Pro-t vizsgáltuk, különösen a mágneses idővonalát szerettük, amely ragyogóan működik, bár fura lehet, ha más vágószoftverekhez szokotál.

Tesztünk során a szervezési funkciókat is nagyon erősnek találtuk, és élvezettel használtuk a csoportosítási eszközöket, az effektek széles választékát és az árnyalt hangeszközök használatát. Rengeteg további csúcstechnológiás funkciót is kínál, többek között 360°-os videót, HDR-t és fejlett színkorrekciós eszközöket. A Final Cut Pro arra optimalizált, hogy a legtöbbet hozza ki a Apple számítógépéből. A Final Cut Pro megjelenése óta minden frissítés ingyenes.

 

 

#2. A legjobb video szerkesztő program kezdőknek


CyberLink PowerDirector 365

 • Verziók: Windows és Mac
 • Ajánlás: A legjobb video szerkesztő program tapasztalt amatőrök részére

Ha amatőr/haladó videoszerkesztőként dolgozol, de sokat szerkesztesz például vloggerként, vagy marketing vagy grafikai tervezői munkád során a CyberLink PowerDirector lehet a legmegfelelőbb számodra. Vizsgálatunk alapján a CyberLink PowerDirector 365-öt a legjobb videoszerkesztő szoftverként értékeljük a videoszerkesztésben némi tapasztalattal rendelkező felhasználók számára.

Bár a kezdők még mindig megijedhetnek a felület látszólagos bonyolultságától, de azok, akik már használtak korábban bármilyen video szerkesztő eszközt, elég könnyen kezelhetőnek fogják találni. Amikor áttekintettük, az egyik legegyszerűbb, legjobban megtervezett és legvonzóbb videoszerkesztő felületnek találtuk, amelyet eddig használtunk. Úgy találtuk, hogy számos intuitív vezérlőelem is gyorsítja a folyamatot, például az automatikus hézagkitöltés és az idővonalon az elsődleges videó alatt elhelyezkedő overlay csatorna.

Különösen nagy benyomást tett ránk a Shutterstock kiterjedt, jogdíjmentes tartalomkönyvtárához való ingyenes, korlátlan hozzáférés. Amikor pedig a tesztdarabunk exportálására került sor, imádtuk a Produce gombra való egyszerű kattintást. A CyberLink Windowsra és Macre is elérhető, és 100 sávos idővonallal, erős stabilizáló és videokorrekciós eszközökkel, professzionális effektekkel, többkamerás szerkesztéssel, mozgáskövetéssel és meglepően egyszerű vágással rendelkezik.

A 360 fokos videószerkesztés is rendelkezésre áll, az összes elképzelhető fájlszabvány és formátum támogatásával együtt. Ezenkívül diavetítés, képernyőfelvétel, DVD-menük, tárgytervezési eszközök és még sok más. És az ára, akár egyszeri vásárlásként, akár havi vagy éves előfizetésként, sokkal kedvezőbb, mint a Premiere Pro.

 

Adobe Premiere Elements

 • Verziók: Windows és Mac
 • Ajánlás: A legjobb videószerkesztő szoftver kezdők számára

Ha nem kell videót szerkesztened a munkádhoz, és csak hobbiból szeretnéd, akkor a fent felsorolt eszközök összetettebb, mint amire valószínűleg szükséged van. Hasonlóképpen, ha szeretnél belevágni a videószerkesztésbe, de teljesen új vagy benne, elég ijesztő tanulási görbét kínálnak. A Premiere Elements olcsóbb és könnyebben megtanulható, de még mindig sok hasznos, csúcskategóriás funkcióval rendelkezik, beleértve az arcfelismerést, a hanghatásokat és a csomagban található hangsávokat.

A kezelőfelülete nagyon egyszerű és vizuális, és minden szükséges videoeffektust megkapsz, beleértve az átmeneteket, a chroma-keyinget és az átlátszatlanságot. A felülvizsgálatunk során úgy találtuk, hogy gyors munkafolyamatot lehet kialakítani az olyan funkciók használatával, mint az intelligens keresési funkció, a videostabilizálási lehetőségek és az olyan automatizált funkciók, mint a mozgáskövetés és az intelligens tónuskezelés. A beállítási varázsló és az általános kezelőfelület nagyon is a kezdőkhöz igazodik, így könnyen kezdheted az alapokkal, például a klipek importálásával és vágásával, majd a magabiztosság megszerzésével haladhat felfelé.

A szoftver “vezetett szerkesztésekkel” segíti a tanulást, amelyek lépésről lépésre vezetnek végig a különböző feladatokon. Van egy új automatikus képkeretező eszköz is, amellyel kiválaszthatsz egy témát, majd a videó során végig arra fókuszálhatsz. Továbbá egy új, csúszkákon alapuló, könnyen használható videótömörítési funkció és lehetőséged van animált GIF-ek megtekintésére a kezelőfelületen belül.

 

Pinnacle Studio

 • Verziók: Windows
 • Ajánlás: Szuper videoszerkesztő szoftver kezdőknek

A Pinnacle Studiót egy másik jó választásnak találtuk a videoszerkesztő szoftverek közül a kezdetekhez, főleg ha Windowst használsz. A Premiere Elementshez hasonlóan valahol középen helyezkedik el az egyszerűbb ingyenes eszközök és a professzionális szintű videoszerkesztő eszközök között, mind az ár, mind a képességek tekintetében. Vizsgálatunkban a felületét hasonlóan könnyen kezelhetőnek találtuk. Miért érdemes tehát a Pinnacle Studio-t választani a Premiere Elements helyett?

Tapasztalataink szerint a legnagyobb előny a Pinnacle Studio kifinomultabb hangeszközökben és a maszkok használatában rejlik, amelyekkel effekteket, alakzatokat és szöveget helyezhetünk el a videó egyes területein. További kifinomult funkciók itt a 8K importálás, a kulcskocka csoportok és a fejlett keverési módok, bár ha teljesen kezdő vagy, valószínűleg eltart egy darabig, amíg ezeket kihasználod. Tetszett még a több mint 1500 effekt, cím és sablon, valamint a hatsávos HD-videószerkesztés, a jó színkorrekciós eszközök, a stop motion funkció és az idő-újratérképező eszköz.

Hátránya, hogy időnként késéseket és összeomlásokat tapasztaltunk, ami összességében lelassította a munkafolyamatot. A Pinnacle Studio meglehetősen olcsó, és ha megtetszik, bármikor frissíthetsz a pro funkciókkal rendelkező csomagok, a Pinnacle Studio Plus és a Pinnacle Studio Ultimate valamelyikére.

 

Corel VideoStudio Ultimate

 • Verziók: Windows
 • Ajánlás: A legjobb videó szerkesztő program kezdők és alkalmi felhasználók számára

Ha ismered a Corel illusztrációs és grafikai tervezőszoftvereit, például a Corel Paintert, és kedveled a módszerét, akkor a legjobb video szerkesztő program a számodra a Corel VideoStudio Ultimate lehet, amely ugyanolyan kezelőfelülettel és általános megközelítéssel rendelkezik, mint a többi szoftver. Általánosságban elmondható, hogy ez egy jó Windows-alapú videoszerkesztő szoftver a kezdők és alkalmi felhasználók számára.

Amikor átnéztük, úgy találtuk, hogy a felülete tiszta és intuitív, és ajánljuk minden kezdőnek, aki szeretne belevágni a videószerkesztésbe. Ha már elsajátítottad az alapokat, felfedezheted a nagyobb teljesítményű funkciókat, például a mozgáskövetést, a 4K támogatást, a 360 fokos VR-videók támogatását, a zenei könyvtárat, a többkamerás támogatást, a 3D-s szövegszerkesztést és több ezer effektet. A Corel VideoStudio Ultimate biztosan nem mindenkinek való. A rétegekkel való munka módja kicsit más, mint a riválisoké, például az Adobe Premiere Elements vagy a Pinnacle Studio, és ezt egy kicsit zavarónak találtuk.

 

#3. A legjobb video szerkesztő program mobil eszközökre


Adobe Premiere Rush

 • Verziók: iOS, Android, de Windows és Mac rendszerre is elérhető
 • Ajánlás: A legjobb videoszerkesztő szoftver mobil eszközökre

Manapság a táblagépek és okostelefonok olyan nagy teljesítményűek, hogy akár profi videoszerkesztést is tökéletesen lehet végezni útközben. Az általunk vizsgált mobilra szánt videoszerkesztő szoftverek közül a Premiere Rush-t találtuk a legjobb választásnak a mai piacon. Az iOS és Android rendszerekre elérhető Premiere Rush a Premiere Pro felület egyszerűsített változatát használja, nagy ikonokkal és panelekkel, amelyek könnyebben kattinthatók a kis érintőképernyőn.

Ez azt jelenti, hogy kevesebb funkcióval rendelkezik, de az összes alapot megkapjuk, például a videók hozzáadását az idővonalhoz húzással és ejtéssel, valamint a zenék keverését. A tesztelés során azt tapasztaltuk, hogy az egyszerűbb kezelőfelület miatt a Premiere Rushban üdítően gyors volt a munkafolyamat. Ez különösen akkor volt így, amikor a közösségi médiához való gyors szerkesztésről volt szó. Ez tehát azt jelentette, hogy hasznosnak találtuk, hogy útközben és táblagép használatával extra szerkesztéseket végezhettünk olyan felvételeken, amelyeken korábban már dolgoztunk ebben a szoftverben.

A Premiere Rush a Creative Cloud részeként, vagy egy alkalmazást tartalmazó előfizetésen keresztül. Van egy ingyenes kezdőcsomag is, amely tartalmazza az alkalmazáshoz való hozzáférést, 2 GB felhőalapú tárhelyet és korlátlan ingyenes exportálást mobilon. Összességében a Premiere Rush egyszerűsége miatt kezdők számára is megfelelő, míg a tapasztaltabb videoszerkesztők hasznosnak találják az útközbeni szerkesztéshez.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...