Top10 ingyenes videószerkesztő program

Top10 ingyenes videószerkesztő program

A legjobb ingyenes videószerkesztő program letöltésével professzionális megjelenést kölcsönözhetsz videóidnak anélkül, hogy pénzt költenél rájuk. A legjobb ingyenes videószerkesztő program alternatívák gyakran összehasonlíthatóak a drága programokkal. A szerkesztőeszközök ezen alosztálya egy csomó képességet ad, ráadásul nulla induló költségért.

Természetesen ez attól függ, hogy mire kell használni. Itt felsoroltuk a legnépszerűbb ingyenes videoszerkesztő szoftvereket és eszközöket a piacon, figyelembe véve a felhasználók különböző készségszintjeit. Nagyrészt ezért a Da Vinci Resolve szerezte meg a koronát a legjobb ingyenes szoftverek legjobbjai között a professzionális munkához. Tele van olyan kifinomult funkciókkal, mint a színminősítés és az intelligens videostabilizálás, így ideális a csúcstartalmakhoz.

 

Az ingyenes videószerkesztő program esetenként megalkuvással jár

Ha nem fizetsz, akkor el kell viselned néhány hátrányt, például a vízjeleket vagy a márkás intrókat, továbbá az exportálható formátumok köre is korlátozott lehet. Ha ez nem lehetséges, akkor helyette használhatod a fizetős szoftverek ingyenes próbaverzióját, azonban ez időbeli korlátot jelent.

A kiválasztásnál személyes tapasztalatainkra támaszkodtunk Windows és Mac számítógépeken, valamint a legjobb ingyenes videószerkesztő program alternatívákra iOS-re, Androidra.

 

Top10 ingyenes videószerkesztő program


 

#1. DaVinci Resolve

 • A legjobb ingyenes videoszerkesztő szoftver profiknak
 • Verziók: Windows, Mac, Linux

A legjobb ingyenes videoszerkesztő szoftver a profik számára jelenleg a DaVinci Resolve. Megjegyzendő, hogy ez nem tévesztendő össze a DaVinci Resolve Studio-val, amely ugyanennek a programnak a fizetős változata.

A DaVinci Resolve-ot a Blackmagic Design készíti, amely egy népszerű videokamera-családot is gyárt, így tudhatod, hogy filmkészítőknek készült. Annak ellenére, hogy ingyenes, ez egy funkciókkal teli erőmű, és sokoldalúság és hasznosság tekintetében tényleg a fizetős eszközökkel vetekszik. Vizsgálatunk során úgy találtuk, hogy a színminősítési lehetőségei felülmúlhatatlanok, és lehetővé teszi számunkra, hogy teljes mértékben kontrollálhassuk a videóink megjelenését.

Imádtuk az intelligens videostabilizáló eszközét is, ha egy-egy felvétel remeg, és a beépített hangkeverés, a VFX és a címlapkészítés módok is kiválóan működtek. Ez azt jelenti, hogy bár ez a kezelőfelület meglehetősen egyszerűen használható bárki számára, aki már rendelkezik vágási tapasztalattal, a kezdők számára elég nagy kihívást jelentene a megtanulása. Ha ön ilyen, akkor inkább a listánkon szereplő 3-10. tételeket javasoljuk.


 

#2. OpenShot

 • A legjobb ingyenes videószerkesztő szoftver kezdőknek
 • Verziók: Windows, Mac, Linux

A legtöbb ingyenes videoszerkesztő szoftvert végső soron azért hozták létre, hogy a fizetős verzió megvásárlására csábítsanak. Kivételt képeznek a nyílt forráskódú szoftverek. Itt a teljes terméket ingyen kapod meg, és a fejlesztők önkéntes serege folyamatosan dolgozik a fejlesztésén, anélkül, hogy neked bármi költséged lenne. Az egyik legjobb példa erre az OpenShot. Amikor átnéztük, úgy találtuk, hogy a minimalista, drag-and-drop rétegalapú felület nagyon könnyen használható, így összességében a legjobb választásunk volt kezdőknek.

Különösen tetszett nekünk, hogy korlátlan számú réteget halmozhatsz egymásra a videódban, legyen szó hangsávokról, egymást átfedő videókról vagy egyéni képekről. Nagyra értékeltük a testreszabható címlapsablonok praktikus választékát is. A videók beállítására és javítására szolgáló összes szokásos lehetőség, beleértve a vágást, az elforgatást és a méretváltoztatást, a gyakorlatban is jól működött számunkra. Sikerrel jártunk az olyan elemek beállításával is, mint a fényerő, a kontraszt, a színbeállítás és a gamma.

És mivel az OpenShot nyílt forráskódú, nincsenek olyan frusztráló reklámok, vízjelek vagy fizetős frissítésre vonatkozó promóciók, mint a legtöbb ingyenes videószerkesztő szoftverben. A felülvizsgálat során azonban néhány problémába ütköztünk. Némi késést tapasztaltunk, és a funkciók nem mindig működtek úgy, ahogyan kellett volna. Vagy amikor igen, akkor sokáig tartott az alkalmazásuk, ami frusztrálóvá tette a szerkesztési folyamatot.

Ezek a dolgok mindenféle nyílt szoftverrel kapcsolatban gyakoriak, de érdemes megjegyezni őket. Végső soron azonban az Openshot ingyenes videoszerkesztő szoftverként nagyszerű választás a vízjeleket és hirdetéseket elkerülni kívánó kezdők számára.


 

#3. Hitfilm

 • A legjobb videószerkesztő szoftver, ha nem bánod a vízjeleket
 • Verziók: Windows, Mac

Egy másik jó választás a professzionális videoszerkesztők számára a Hitfilm, amelyet a legutóbbi frissítés előtt az ingyenes videoszerkesztő szoftverek svájci bicskájának neveztünk volna. A dolgok azonban némileg megváltoztak, és ez a szoftver a második helyről lecsúszott a listánkon. A Hitfilm Express-ről csak simán Hitfilmre való átnevezés két előfizetési szint bevezetését is magában foglalja, ami azt jelenti, hogy az ingyenes verzió már nem énekel és táncol, és már nem jelent valódi alternatívát más fizetős eszközökkel szemben.

Az effektek nagy része sajnos vízjeles lett, ha az ingyenes változatot használod, az átmenetek, animációk, színminősítés és egyebek terén. Ez persze nem szokatlan, de azt jelenti, hogy a profik már nem tekintik ezt a szoftvert olyan életképes lehetőségnek, mint amilyen egykor volt, és a Da Vinci Resolve az egyetlen valódi ingyenes lehetőség a profi videósok számára.

Ha hajlandó vagy fizetni, megszabadulhatsz a vízjelektől. A Pro verzió mindent felold, havi 15,99 $-ért, a Creator verzió pedig kevesebb funkciót old fel, havi 9,99 $-ért.

A kezelőfelület megváltozott, és már nem emlékeztet az Adobe Premiere Pro-ra, hanem sötétebb és impozánsabb. Továbbra is könnyen navigálható, de egy kicsit nehézkesebbnek tűnik. A tanulást azonban kiválóan segíti a beépített funkciók, köztük mintegy 40 videóval, amelyek megtanítják az alapokat.


 

#4. Shotcut

 • Kiváló választás kezdőknek
 • Verziók: Windows, Mac, Linux

A Mac, Windows és Linux operációs rendszereken egyaránt működő, nyílt forráskódú Shotcut program egy másik kiváló választás kezdőknek. Rengeteg formátumot támogat, szűrők és speciális effektek széles választékát kínálja, és akár 4K felbontásig képes kezelni. Támogatja az AV1 dekódolást és kódolást is. Amikor a Shotcutot vizsgáltuk, könnyen használhatónak találtuk a kezelőfelületét, és tetszett, hogy igény szerint testre szabható dokkolható és nem dokkolható panelekkel rendelkezik.

Az idővonalat is meglepően kifinomultnak találtuk egy ingyenes eszközhöz képest. Nem volt azonban minden sima ügy. Az átmenetek hozzáadásának folyamatát kissé szokatlannak találtuk, és frusztráló volt, hogy egyszerre csak egy kliphez adhatunk hozzá szűrőket. Ingyenes videószerkesztő program létére azonban lenyűgöző, és mivel nyílt forráskódú, nincsenek reklámok vagy vízjelek.


 

#5. VSDC ingyenes videószerkesztő program

 • A legjobb videoszerkesztő szoftver kezdők számára, kifejezetten kis teljesítményű PC-hez
 • Verziók: Windows

Ha kezdő vagy és egy öregedő, kis teljesítményű PC-t használsz, a VSDC tökéletes választás. Ez azért van, mert kifejezetten olyan emberek számára készült, akiknek a számítógépe nem rendelkezik a legújabb belső rendszerekkel és specifikációkkal, így nem fog állandóan összeomlani és lefagyni. Ne feleddd azonban, hogy nincs Mac verzió. Amikor a VSDC-t vizsgáltuk, nagyra értékeltük a rugalmas importálási és exportálási lehetőségeket, és különösen jónak találtuk arra, hogy szöveget, vonalakat, diagramokat és egyéb speciális effekteket adjunk hozzá egy prezentációhoz.

Meglepődve tapasztaltuk, hogy az ingyenes verzió szinte az összes funkciója a Pro verziónak, és nem adnak hozzá vízjeleket. A VSDC egyszóval egy nagyszerű asztali eszköz kezdőknek. A VSDC lehetővé teszi például az Instagram-stílusú szűrők, speciális effektek, például színkorrekció és elmosódás alkalmazását, valamint egy maszk eszközt, amellyel a videó egy részére alkalmazhatunk effekteket.

Van egy videostabilizátor is, amely segít eltávolítani a GoPróval vagy drónnal készített felvételek rázkódását, sőt, a kimenetet is testre szabhatod bizonyos eszközökhöz és van beépített DVD-író is.


 

#6. Apple iMovie

 • Ingyenes videószerkesztő program, az Apple felhasználók számára
 • Verziók: Mac

Ha kezdő vagy és valami könnyű kezdésre vágysz, az iMovie-nál sokkal egyszerűbbet nem találsz. És ha van Mac számítógéped, akkor az iMovie már telepítve van rá! iPadre és iPhone-ra is ingyenesen letöltheted. Az iMovie kevés funkcióval rendelkezik, így a legalapvetőbb feladatokon kívül mindenre alkalmatlan. De ettől még a kezelőfelülete tiszta és könnyen kezelhető, így remek választás lehet a kezdők számára.

A felülvizsgálat során úgy találtuk, hogy az iMovie gyorsan, egyszerűen és szórakoztatóan használható, így tökéletes az egyszerű projektekhez. Különösen csodáltuk a remegés- és zajcsökkentő eszközöket, amelyek jó munkát végeznek a felvételek stabilizálásában és a háttérzajok tompításában. Azt is megállapítottuk, hogy sokoldalúbb, mint azt elképzeltük. Például az egyik eszközön felvehetsz felvételeket, egy másikon szerkesztheted őket, és egy másik eszközről behúzhatod az eszközöket.

Ez, valamint az a tény, hogy 4K-ban, akár 60fps sebességgel is exportálhatsz, segít kiemelni a többi alap videószerkesztő közül. Bár ez az eszköz egy ideig kissé elhagyatottnak tűnt, az Apple az utóbbi időben frissíti az iMovie-t, és az újabb i-készülékeken található funkciókat is támogatja. Érdemes megemlíteni azt is, hogy ha Touch Barral ellátott MacBook Próval rendelkezel, az iMovie teljesen működő Touch Bar-támogatással érkezik.


 

#7. ACDSee Luxea videószerkesztő

 • Az egyik legjobb ingyenes videoszerkesztő program középhaladó szintre
 • Verziók: Windows

Sosem tudhatod, hogy mit kapsz a legjobb ingyenes videoszerkesztő szoftverek közül, és ha végignézted az oldalon található bejegyzéseket, láthatod, hogy egyes eszközök egyes platformokra elérhetőek, másokra viszont nem. Aztán persze ott van a régi trükk, hogy néhány eszközt kínálnak az ingyenes felhasználónak, majd más fantasztikus eszközöket lógatnak a fizetős előfizetés mögé. Az ACDSee Luxea Video Editor az egyik legjobb ingyenes videószerkesztő program, amely egy sor nagyszerű videoszerkesztő eszközt kínál mindenféle kötöttség nélkül.

A zsinór, ha nevezhetjük annak, akkor jön, amikor exportálni szeretnéd a videódat. Csak ekkor kell regisztrálnod, és akkor a videó ACDSee intróval és outróval fog lejátszódni. Ez persze egyesek számára visszatetsző lesz, de azok számára, akiket nem zavarnak a márkás ACDSee elemek a kész, exportált videójukban, egy rakás fantasztikus, és meglehetősen professzionális szintű szerkesztőeszköz áll rendelkezésre. Ingyenesen!


 

#8. KineMaster ingyenes videószerkesztő program

 • Az egyik legjobb ingyenes videószerkesztő program Chromebookra
 • Android, iOS

Nem sok ingyenes videoszerkesztő szoftver van Chromebookokra. De a Kinemaster, amely Androidra és iOS-re is elérhető, meglehetősen tisztességes kivétel. Feltéve, ha nem bánod a vízjeles videókat. Ezek eltávolításához előfizetésre van szükség a prémium verzióra. A felülvizsgálat során úgy találtuk, hogy a kezelőfelülete nagyon intuitív, így a kezdők számára is viszonylag könnyen használhatónak kell lennie, különösen az olyan egyszerű feladatokhoz, mint az Instagram-szűrők alkalmazása és a csúszkák használata a fényerő, a kontraszt és a telítettség beállításához.

És különösen nagyra értékeljük a nemrégiben hozzáadott háttéreltávolító eszközt. Ugyanakkor ez az eszköz a tapasztaltabb videószerkesztők számára is hasznos lehet, akik menet közben szeretnének finomhangolásokat végezni telefonjukon, táblagépükön vagy Chromebookjukon. Semmiképpen sem fogja helyettesíteni a teljes asztali szoftvert, de praktikus kiegészítője annak.

A legtöbb mobilra összpontosító szerkesztőalkalmazásnál minden bizonnyal gazdagabb funkciókkal rendelkezik, hiszen a menüben megtalálható a színminősítés, a chroma key, a hangkeverés és a ritmusszinkronizálás is.


 

#9. Adobe Creative Cloud Express

 • Ingyenes eszköz közösségi média videók készítéséhez
 • Verziók: Windows, Mac

Nem összetévesztendő a Creative Cloud csomaggal, amely a Premiere Pro, az After Effects és más profi videószerkesztő eszközöket tartalmazza. A Creative Cloud Express egy ingyenes alkalmazás azoknak, akik nem rendelkeznek szoftvertervezési ismeretekkel.

Webes alkalmazásként, iOS-alkalmazásként és Android-alkalmazásként is elérhető. A közelmúltig Adobe Spark néven volt ismert, és fő célja, hogy megkönnyítse a közösségi médiába szánt statikus és videós tartalmak készítését. Ennek fényében egyszerű módot biztosít a videók szerkesztésére. A klipek egyszerű vágása mellett zenét, szöveget és képeket is hozzáadhatsz és mindent átméretezhetsz a különböző közösségi média célpontokhoz. Amikor a Creative Cloud Express-t vizsgáltuk, nagyon egyszerűnek találtuk a kezelőfelületet, és lenyűgözött minket a sablonok minősége.

Ennek ellenére a videószerkesztési képességei minden bizonnyal a legkorlátozottabbak ezen a listán, őszintén szólva, ez inkább egy dicsőített diavetítéskészítő, mint egy rendes videószerkesztő alkalmazás. Ennek ellenére, ha a lehető leggyorsabban szeretnél egy közösségi médiás videót élesíteni és nem aggódsz túlságosan az általános minőség miatt, akkor szépen és gyorsan elkészíti a dolgokat.


 

#10. VideoPad ingyenes videószerkesztő program

 • Erős hang és 3D funkciók
 • Verziók: Windows

A VideoPad egy ingyenes videoszerkesztő program, amely egyszerű, kezdők számára is megfelelő kezelőfelülettel rendelkezik, de a haladó felhasználók számára is rengeteg funkciót kínál. Lényegében a fizetős verziók korlátozott változata, amelyek extra funkciókat és korlátlan exportot kínálnak. Csak nem kereskedelmi célú munkára használható, és korlátozza az exportálható projektek számát. A legjelentősebb a VideoPad által biztosított hangvezérlési szint, ami nagyszerű választássá teszi a hanghatásokra épülő filmsorozatokhoz.

Korlátlan számú hangsávot támogat, és egy egész könyvtárnyi hangeffektust biztosít, amelyekkel játszhatsz. A VideoPad lehetővé teszi a 3D-s videószerkesztést is, ami ritka funkció az ingyenes videószerkesztő eszközök között. A közösségi megosztáshoz is nagyszerű lehetőségeket kínál, a közösségi médiát támogató effektek és átmenetek könyvtárával, valamint a szoftverből való kilépés nélkül lehetőség van videók közzétételére olyan platformokon, mint a Facebook vagy a YouTube.


 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...