A leghatékonyabb videoszerkesztő szoftverek

Az alábbi cikkünkben utána járunk, hogy melyek a mostani legjobb, profi videoszerkesztő szoftverek. A professzionális, nemlineáris profi videoszerkesztő...

Az alábbi cikkünkben utána járunk, hogy melyek a mostani legjobb, profi videoszerkesztő szoftverek. Vágjunk is egyből a közepébe!

 


#1. Adobe Premiere Pro – profi videoszerkesztő

Adobe Premiere Pro profi videoszerkesztő program

 • Premiere Pro CC egyetlen alkalmazás $ 20.99 / hó
 • Premiere Pro CC Minden alkalmazás $ 49.94 / hó

Pozitívum:

 • Az összes frissítést azonnal megkapod, amint elérhetővé válnak, anélkül, hogy megvárnák a szoftver következő verziójának kiadását.

Negatívum:

 • Nem tudod megvásárolni a programot – havi vagy éves előfizetésre van szükség.
 • Új funkciókban előfordul, hogy hibákat találnak, amikor bevezetik őket
 • Az új felhasználók kezdetben nagyon bonyolultnak találhatják a programokat.

 

A professzionális, nemlineáris profi videoszerkesztő szoftverek alapvető funkcionalitása nem változik sokat az alkalmazások között.

Mindegyiknek van ütemterve, adathordozó-tárolója és számos eszköze, amelyek felhasználhatók a nyers video-, audio- és képfájlok fejlett módosításaihoz, kiigazításához és egyenes átalakításához. Az Adobe Premiere Pro megoldást nyújt arra, hogy ezek a szolgáltatások miként illenek össze. Az Adobe megérti, hogy minden szerkesztőnek és projektnek egyedi igényei vannak, és létrehozott egy alkalmazást, amely végtelenül testreszabható ezen igények kielégítéséhez.

A média szervezése elengedhetetlen a video hatékony létrehozásához. Az Adobe Premiere Pro adaptív adathordozó-tartályokkal és panelekkel van ellátva, így a média, valamint az előre beállított attribútumok tárolhatók, mielőtt azokat az idővonalra húznák. Az Adobe rendelkezik néhány nagyszerű oktatóvideóval a médiastratégiáról, amelyek segíthetnek a munkafolyamat optimalizálásában a legmagasabb szintű folyamatokkal. Ha van egy munkafolyamatod, amely működik a számodra, el is menthetsz egy bin sablont a merevlemezre vagy a felhőbe. Ezzel sok időt takaríthatsz meg az egyes projektek kezdetén, mivel nincs szükség kézi tárolószerkezet létrehozására.

A premier lefedi az összes alapot, amellyel a végső sorozatot kész művé alakíthatod. Bármilyen méretű digitális fájlként exportálhatod, a normál felbontástól az ultramagas definíciókig, mint például a 4K. Ez az alkalmazás videókat írhat optikai adathordozókra, például DVD-re és Blu-ray lemezre. Ezenkívül az Adobe Media kódoló bármilyen fájlformátumhoz, vagy kodekéhez videót készíthet.


#2. MAGIX Video Pro X

MAGIX Video Pro X profi videoszerkesztő program

A MAGIX Video Pro X ára: 399 $

Pozitívum:

 • Miután megvásároltad a programot, az a tiéd – nincs szükség ismétlődő előfizetésre.
 • Többféle formátumot is importálhatsz az idővonalba konvertálás nélkül.
 • A program nagyon érthető az új felhasználók számára, különösen azok számára, akik a MAGIX fogyasztói szintű videoszerkesztőit használják.

 

Negatívum:

 • Nincs Mac verzió.
 • Nem hoz létre zárt feliratokat.
 • A program nem tartalmaz intelligens tartalomelemzőt a videó szervezésének megkönnyítésére.

Annak ellenére, hogy a MAGIX Video Pro X ára a megtekintett videoszerkesztő szoftverek átlagtartományába esik, a legjobb ár-érték arányú programként választottuk.

Ennek oka az, hogy magában foglalja a professzionális minőségű projektek készítéséhez szükséges eszközöket, valamint azt, hogy egyenesen a szoftver tulajdonosává válunk. A versengő videoszerkesztő szoftverekhez, például az Adobe Premiere Pro és a Media Composer havi előfizetéshez van szükség, ezzel kockáztatva a hozzáférés elvesztését, ha nem tudjuk kifizetni a számlát. Ezen felül ingyenes frissítéseket kapunk a szoftver jelenlegi verziójában.

A MAGIX Video Pro X ütemterve egyedülálló az általunk vizsgált alkalmazások között – ez egy „nyitott idővonal”, amely lehetővé teszi az objektumok, például a videó, a képek és a hang finomabb pontosságú kezelését. Ennek oka az, hogy nem kell konvertálnia az eltérő fájlformátumokat, mielőtt azokat a munkaterületre behozzuk.

Az egyik legérdekesebb dolog ebben a szoftverben az, hogy könnyen elérhetővé válik azoknak a felhasználóknak, akik éppen professzionális videószerkesztésbe kezdnek. Az alkalmazás elég intuitív az új felhasználók számára, akik már értik a videó szerkesztés alapjait. Ez különösen igaz azokra az emberekre, akik a cég fogyasztói minőségű termékét, a MAGIX Movie Edit Pro terméket használják.

Szeretnénk, ha ezt a programot a macOS-hoz is használhatnánk. Természetes versenytársa lenne a Final Cut Pro X-nek, és lehetővé tenné a platformok közötti együttműködést.


#3. Final Cut Pro X – profi videoszerkesztő

Final Cut Pro X profi videoszerkesztő program

Final Cut Pro X ára: $ 299.99

Pozitívum:

 • A leggyakrabban használt funkciók az interfész főablakában találhatók.
 • Integrálódik más Apple szoftverekkel, mint például az iTunes és a Photos, így könnyű importálni a médiát.
 • iMovie felhasználóknak könnyű kezelni a programot.

Negatívum:

 • A program csak Mac számítógépeken működik.
 • A szokatlan ütemterv megnehezítheti a többi program felhasználói számára a váltást.
 • Kicsit nehezebb együttműködni a projektekben, mint más, az általunk vizsgált programokkal.

 

Ahogy azt az Apple termékeknél megszokhattuk, a Final Cut Pro X felülete egyaránt remekül néz ki és rendkívül funkcionális. Például a leggyakrabban használt eszközökhöz a munkaterület főablakából férhetünk hozzá.

Ezenkívül testreszabhatjuk a felületet a Final Cut egyik előre beállított beállításával, vagy szervezhetjük az ablakokat az általunk preferált munkafolyamathoz. Ez jó választást jelent, függetlenül attól, hogy egyetlen, vagy több kijelzőn dolgozunk. Az egyszerű kialakítás ellenére ez a program rendelkezik az összes szükséges eszközzel Hollywood-szintű filmek, reklámok, zenei videók és egyebek készítéséhez.

Ha elkerülted az Apple világát, a Final Cut Pro X integrációja más Apple termékekkel, például az iTunes és a Photos, rendkívül hasznos – elérhetjük az összes zenét, képet és egyéb elemet, amelyre videóink létrehozásához szükségünk van.

Miután nagyon kritizálták, hogy túlságosan hasonlít az iMovie-hoz, ez a Final Cut Pro X erősségévé vált. Az app megnyitja a professzionális filmkészítés ajtaját olyan felhasználók milliói számára, akiket egyébként elrettentenének a professzionális szoftverek. A Final Cut Pro X csak OS X operációs rendszert futtató gépekhez érhető el.


#4. Hitfilm Pro

Hitfilm Pro profi videoszerkesztő program

Hitfilm Pro ára: €349-tól

Pozitívum:

 • Káprázatos effektusokat hoz létre, amelyek felülmúlhatatlanok.

Negatívum:

 • Csak azok számára alkalmas, akik jártasak a vizuálisan intenzív feladatok elvégzésében, például a kompozíció és a színminősítés.

 

A HitFilm Pro érdekes színfolt a legjobb profi videoszerkesztő szoftver áttekintésében – egy nemlineáris szerkesztő, valamint vizuális effektus kompozitáló eszköz egyetlen alkalmazásba összegyúrva.

Mielőtt megvásároljuk ezt a programot, vegyük figyelembe, hogy a grafika, a komponálás és a speciális effektusok állnak a funkciók középpontjában. Ha általában nem ezekkel a funkciókkal dolgozunk, akkor jobb, ha mást keresünk. Azonban ha a vizuális remekművek a specialitásunk, akkor nincs jobb program, mint a HitFilm ezek létrehozására.

 


#5. Avid Media Composer – profi videoszerkesztő

Avid Media Composer profi videoszerkesztő program

 • Avid Media Composer 1 éves havonta $ 19.99 / hó
 • Az Avid Media Composer 1 éves előre $ 199.99

Pozitívum:

 • A leggyakrabban használt szoftver filmek készítéséhez.

Negatívum:

 • Sok időt vesz igénybe a teljes potenciál kihasználása.

 

Az Avid Media Composer a legnépszerűbb program, amelyet a professzionális hollywoodi szerkesztők filmek, TV-műsorok, reklámok, zenei videók és még sok más létrehozására használnak – jó okból.

Mindent tartalmaz, amire szüksége lehet a projektek készítéséhez, az oktatóvideóktól indulva a „The Avengers”-ig.

Ha ezt a programot választjuk, ne feledjük, hogy hosszú időbe telik, míg megtanuljuk hogyan kell teljes mértékben kihasználni. Ha felkészültség nélkül beugrunk, valószínűleg nagyon gyorsan eltévedünk. Javasoljuk, hogy először tanuld meg az alapokat egy másik programban. A Media Composernek van egy ingyenes verziója, amely ideális arra, hogy ismeretségbe kerülj az interfészekkel és a munkafolyamatokkal.

 


Fontos szempontok a profi videoszerkesztő szoftverek kiválasztásakor

Futni fog a számítógépen?

Mielőtt több száz dollárt költenénk profi videoszerkesztő szoftverre, győződjünk meg arról, hogy számítógépünk elég erős-e a kezeléséhez. Először ellenőrizzük a számítógép műszaki adatait. Általában a kezelőpanel kezdőképernyőjén találjuk meg őket, ha Windows operációs rendszert használunk.

Ha Mac számítógépen dolgozunk, akkor egyszerűen csak a képernyő bal felső sarkában lévő Apple menüből válasszuk az „About This Mac” elemet. Ezután keressük meg a választott alkalmazás rendszerkövetelményeit. Ezek általában a szoftver hivatalos webhelyén találhatók. Ha nehezen találjuk meg őket, akkor egyszerűen csak a Googleben a szoftver nevét és a „rendszerkövetelményeket” használja. Ezután összehasonlíthatjuk a megtalált eredményeket a számítógépünkével.

Az olyan videoszerkesztő szoftverek, mint az Avid Media Composer, sok erőforrást használnak. És annak ellenére, hogy a rendszernek meg kell felelnie a szoftver futtatásához szükséges minimális követelményeknek, továbbra is problémáink lehetnek. Az ilyen videoszerkesztő szoftverek úgy lettek tervezve, hogy olyan speciális hardverekkel dolgozzanak, amelyek sokkal több feldolgozási és megjelenítési teljesítményt nyújtanak, mint az átlagos Windows, vagy Mac számítógép.

Ha azt szeretnénk, hogy megtapasztaljuk a professzionális videoszerkesztő program teljes erejét, akkor valószínűleg be kell fektetni egy rendkívül erős és egyben költséges számítógépbe, amelyet kifejezetten a videó szerkesztésére és más nagyon intenzív tevékenységekre terveztek.

 

Rendelkezésre álló képzés

Számos profi videoszerkesztő program egyre hozzáférhetőbbé válik az átlagos felhasználó számára. A videó szerkesztése azonban továbbra is bonyolult és időigényes, és hónapok vagy évekbe telik, amíg hozzáértővé válunk. Mielőtt kiválasztanánk a videó szerkesztő szoftvert, szánjunk egy kis időt az interneten elérhető képzési források kutatására.

Szerencsére rengeteg ingyenes képzési videó található olyan webhelyeken, mint a YouTube, amelyeket professzionális videoszerkesztők készítettek és olyan felhasználókat céloztak meg, mint mi. Egyes szoftverkiadók, például az Adobe, olyan tanulási szolgáltatásokkal társulnak, mint a Lynda, mélyreható képzési kurzusok szervezésével, amelyek megmutatják, hogyan kell használni a szoftverükben lévő összes eszközt és funkciót. Az ilyen kurzusokért fizetni kell, de érdemes befektetés, ha komolyan gondoljuk, hogy profi videoszerkesztővé akarunk válni.

 

Szüksége van professzionális videoszerkesztő szoftverre?

Sok esetben sok időt és pénzt takaríthatunk meg, ha a teljes jogú professzionális alkalmazás helyett a fogyasztói szerkesztési programot választja. Gondolj a projektre, és fontold meg a szerkesztési képességek szintjét, valamint azt, hogy mennyi időbe telik a kiválasztott szoftver használatának megtanulása.

Valószínű, hogy ha még nem kezdesz szerkeszteni, vagy korlátozott tapasztalatokkal rendelkezel, akkor a PowerDirector, a VideoStudio és a Pinnacle Studio programokhoz elegendő eszköz és funkció tartozik az igényeink kielégítéséhez.

 

Mennyibe kerülnek a profi videoszerkesztő szoftverek?

Az általunk áttekintett professzionális videoszerkesztő szoftverek évente 200 dollárba kerülhetnek, vagy kb 600 dollár előfizetéssel, a végleges vásárlásért. Az általunk értékelt programok átlaga körülbelül 400 dollár. Fontos szempont az, hogy évente vagy havonta akarunk fizetni, vagy programot szeretnénk vásárolni.

Az előfizetési programok előnyösek, mert azonnal megkapják a legújabb frissítéseket. Másrészt, amikor egyben vásárolunk programot, kiküszöböljük annak kockázatát, hogy elveszítijük a munkánkhoz való hozzáférést, ha nehéz pénzügyi helyzetbe kerülünk és nem tudjuk fizetni az előfizetést.

 

Professzionális videoszerkesztő szoftverek ingyen

Ha kicsi vagy közepes méretű projektet készítünk, akkor valószínűleg nem kell nagy költséggel számolnunk a szerkesztőszoftver megvásárlásához. Az általunk felülvizsgált videoszerkesztő szoftverek közül sok ingyenes próbaverziót kínál, vagy ingyenes, vízjelmentesített verziókkal rendelkezik. Például az Adobe Premiere Pro 30 napos, korlátlan próbaperiódusú.

Elegendő idő van egy közepes méretű projekt utómunkálatának befejezéséhez, vagy legalább egy durva vágás elvégzéséhez, mielőtt fizetni kellene az előfizetésért.

Ugyanez vonatkozik a Final Cut Pro X-re – egy 30 napos ingyenes próbaverzióval rendelkezik, mielőtt a szoftvert meg kellene vásárolni. Az FCP X egyik nagyszerű funkciója az iMovie projektek importálása.

Ez azt jelenti, hogy dolgozhatunk az iMovie alkalmazásban, majd aktiválhatjuk az FCP X próbaverziót, importálhatjuk a projektet az iMovie alkalmazásból, és az FCP X hatalmas eszközkészletével havonta finomhangolhatjuk. Ez egy nagyszerű stratégia, ha olyan Mac felhasználó vagy, aki kis költségvetéssel dolgozik.

Más, az általunk áttekintett videoszerkesztő szoftverek vízjelmentesített verziói letölthetők és használhatók teljesen ingyenesen – a HitFilm Express és a Lightworks Free két példa. Előfordulhat, hogy ezekben a programokban minden megtalálható, amire szükséged van a videód elkészítéséhez.

Valójában ezek a programok valószínűleg a legtöbb esetben megfelelnek az igényeinknek. Még ha olyan nagyfilmet szerkesztünk, amelyet nagy közönség lát majd, akkor is tanácsos megnézni, hogy egy ingyenes program elég jó-e, mielőtt pénzt költenénk a fizetős változatra. Ezenkívül ezek az ingyenes programok kiválóan alkalmasak a profi videoszerkesztők megismerésére.

 


Hogyan válhatunk profi videoszerkesztővé?

Ahhoz, hogy profi videoszerkesztővé váljunk, mindössze annyit kell tenni, hogy jártasak legyünk a folyamatban. A főiskolai végzettség megkönnyítheti a munkát, de ez nem szükségszerű.

Mindent megtanulhatunk, amit tudnunk kell a videók ingyenes online szerkesztéséről. Az olyan webhelyeken, mint a YouTube, van egy végtelen tartalom, amely mind a videószerkesztés elméletét, mind az egyes alkalmazások gyakorlati használatát megtanítja. Ha hajlandók vagyunk időt fordítani a tanulásra, akkor semmi sem akadályozhat meg a videószerkesztés minden aspektusának elsajátításában.

Mivel a saját munkánk lesz a potenciális munkáltatók megítélésének alapja, kritikus fontosságú, hogy munkánk a lehető legjobban sikerüljön. Ennek megszerzése sok időt és gyakorlatot igényel, tehát ha elhagyjuk a hivatalos képzést, akkor minden nap a soksok munkával kell szembenézni, amíg a profi videoszerkesztő szoftvert nem ismerjük.

Azt is érdemes megfontolnunk hogy a lehető legtöbb szerkesztőprogramban tanúsítványt szerezzünk. Az Adobe tanúsító vizsgát kínál a Premiere Pro számára, az Apple pedig a Final Cut Pro hivatalos tanúsítását kínálja. A bizonyítványok javítják önéletrajzot, és nagyszerű kiegészítések a referenciák mellé, főleg ha nem rendelkezünk főiskolai végzettséggel.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...