A legjobb video szerkesztő szoftverek pc-re és mac-re

A legjobb video szerkesztő szoftverek pc-re és mac-re

Akár hibbista, akár profi alkotó vagy saját vállalkozással, a videók szerkesztéséhez a megfelelő alkalmazásokra van szükséged. Megmutatjuk, melyek a legjobb video szerkesztő szoftverek a funkciók és a képességek alapján.

Ha erős benyomást szeretnél kelteni, semmi sem működik jobban, mint a mozgóképek hanggal.

Éppen ezért a digitális videó egyre nagyobb jelentőséggel bír az interneten, legyen szó akár híroldalakról, a YouTube-ról, az Instagramról, vagy a TikTokról. Ha ezt a tendenciát összekapcsoljuk a nagy felbontású videofelvétel készítésére alkalmas eszközök (okostelefonok, GoPros, DSLR-ek és tükör nélküli fényképezőgépek) egyre növekvő elérhetőségével, akkor egyértelművé válik, hogy szükség van egy nagy teljesítményű video szerkesztő szoftverre.

 

A legjobb video szerkesztő szoftverek profik és nem profik számára egyaránt működnek

…és lépést tartanak az olyan újabb formátumokkal, mint a HEVC, a HDR és a VR. A 4K videókkal is működnie kell, mivel a jelenlegi okostelefonok és fényképezőgépek már képesek 4K tartalmak előállítására, sőt, még nagyobb felbontásra is. A funkciók egyre inkább átcsorognak a professzionális szintű szoftverekből a fogyasztói kategóriába.

A multikamerás szerkesztés, a mozgáskövetés és a fejlett színminősítés mind-mind átugrottak. Ez a tendencia a hobbifilmek szerkesztőinek és a vloggereknek kedvez, mivel a számukra kifejlesztett szoftverek leegyszerűsítik a profi szintű szoftverekben bonyolult eljárásokat.

Egy másik előnye, ha nem profi felhasználó vagy, hogy gyakran olyan funkciókat kapsz, amelyek a profi világban külön alkalmazásokhoz tartoznak, mint például a mozgóképes grafika és a színminősítés. Itt megosztjuk a legjobb lehetőségeket a video szerkesztő szoftverek terén.

 

#1. Adobe Premiere Pro – “A” video szerkesztő

  • A legjobb professzionális videoszerkesztéshez

A Premiere Pro a professzionális videoszerkesztő alkalmazások között iparági szabvány, amely a kreatív tervezőszoftverek vezetőjétől, az Adobe-tól származik. A Premiere Pro minden olyan effektet, színkezelő eszközt, valamint együttműködési és kimeneti lehetőséget kínál, amire egy profi csak vágyhat.

Mind macOS-en, mind Windowson fut, így nem korlátozódik egyik vagy másik asztali platformra, ellentétben néhány más szoftverrel. A Premiere Pro csak előfizetéssel érhető el, így a költségek eleve alacsonyak, de hosszú távon összeadódnak. Ahogy a neve is mutatja, a Premiere Pro professzionális videoszerkesztőknek készült. Ennek ellenére rengeteg komoly amatőr használja és élvezi.

Különösen erős azok számára, akiknek másokkal és az Adobe Creative Cloud alkalmazáscsomagját használó csapatokkal kell együttműködniük.

 

#2. Apple Final Cut Pro video szerkesztő

  • A legjobb professzionális vágáshoz Mac számítógépeken

A Final Cut Pro újragondolt, modern kezelőfelülettel és “sáv nélküli” idővonallal rendelkezik. Az a szerkesztő, aki egy ideig ezzel a felülettel dolgozik, élvezni fogod a rugalmasságát, és rájössz, hogy ugyanolyan mély eszköztárat és képességeket kínál, mint bármely hagyományosabb felülettel rendelkező alkalmazás.

A Premiere Pro-val ellentétben a Final Cut Pro csak Apple számítógépeken működik, amire egyébként is sok video szerkesztő választása esik. Amint azt a Final Cut Pro-val készült hollywoodi csúcsfilmek és -műsorok száma is bizonyítja, a szoftver a profik számára is megfelelő, de használhatósága miatt az amatőrök számára is kiváló választás, különösen azok számára, akik az Apple iMovie-ról szeretnének feljebb lépni.

 

#3. Corel VideoStudio Ultimate

  • A legjobb Stop Motion és Motion Tracking

A Corel VideoStudio először a fantasztikus stop-motion eszközével keltette fel a figyelmünket, majd ezt a benyomást megerősítette azzal, hogy ebben a csoportban elsőként erős mozgáskövető eszközökkel rendelkezik.

Továbbra is hasznos új eszközökkel bővül, miközben gyors teljesítményt és egyszerű használatot biztosít. A VideoStudio kifejezetten az amatőr videósokat, YouTubereket és TikTokereket célozza meg. A Corel VideoStudio egyúttal értékálló is, ésszerű egyszeri licencárral.

 

#4. DaVinci Resolve video szerkesztő

  • A legjobb a hatékony ingyenes verzióhoz és a profi szintű eszközökhöz

A Davinci Resolve egy csúcsminőségű professzionális videoszerkesztő program, amely bár nem a legkönnyebben használható, rendelkezik egy teljes körű képességekkel rendelkező ingyenes verzióval, így az amatőrök és a profik számára is vonzó. A csomópont-alapú szerkesztési munkafolyamat az effektek maximális vezérlését kínálja, a szoftver pedig tele van kulcskockázási, színminősítési és hangeszközökkel.

A videoprojekteket kategóriaelső sebességgel rendereli, amennyiben a hardveres GPU-kódolást választod és a vállalat olyan kamerákat, konzolokat és egyéb hardvereket is gyárt, amelyek zökkenőmentesen illeszkednek a szoftverhez. A Resolve a professzionális videoszerkesztőket célozza meg, és több hollywoodi csúcsprodukcióban is használták, többek között az Avatar, a Dűne és a Snakes on a Plane című filmekben.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy elszánt amatőr ne használhatná ki a nagyvonalú ingyenes verzió előnyeit, és ne tudna olyan mélyen vagy akár sekélyesen belemerülni az eszköztárba, amennyire csak akar.

 

#5. Apple iMovie video szerkesztő

  • A legjobb az egyszerű szerkesztéshez a Mac számítógépeken

Az Apple belépő szintű alkalmazásában az egyszerűség a videó szerkesztő eszközök bőséges készletéhez csatlakozik. Imádjuk az új Storyboards funkciókat, amelyek segítenek az embereknek meggyőző digitális filmeket készíteni, ahelyett, hogy magukra hagynák őket.

Olyan, némileg haladó eszközöket is kapunk, mint a chroma-keying, a kép a képben és a hangszűrők. Az iMovie-ról a Final Cut Pro-ra való áttérés is zökkenőmentes átmenetet jelent. Az iMovie a nem profiknak szól, például azoknak, akik videót szeretnének készíteni a családi nyaralásról vagy a Junior focimeccséről.

Storyboard funkciója azonban remek kiindulóponttá teszi a filmkészítés iránt érdeklődők számára. Természetesen csak az Apple hardver felhasználóinak szól, mint a legtöbb Apple dolog.

 

#6. CyberLink PowerDirector 365

  • A legjobb a rengeteg eszköz és a könnyű használat miatt

A CyberLink már régóta vezető szerepet tölt be az iparágban a sebesség és az új videóformátumok és effektek támogatása terén. Hatalmas funkciókészlete ellenére a program kezelőfelülete áttekinthető, és nem olyan ijesztő, mint a teljesen profi szintű szoftvereké.

A legegyszerűbb klipvágástól és -összekötéstől kezdve a VR-től a multikamerán át a kulcskockás effektekig mindent lehetővé tesz. Egyszeri vásárlással vagy előfizetéssel is beszerezhető. A PowerDirector azoknak a komoly videórajongóknak és YouTubereknek való, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a klipjeikből anélkül, hogy filmes diplomára lenne szükségük. Még a profik is megtalálhatják benne mindazt, amire szükségük van.

 

#7. Adobe Premiere Elements

  • A legjobb digitális albumkészítéshez

Az Adobe Premiere Elements segítségével könnyen elérhetünk sok olyan hatást, amely a Premiere Pro-ban bonyolult lenne. A fogyasztói szintű program számos olyan szerkesztőeszközt tartalmaz, mint egy profi szintű alkalmazás, de ezeket könnyen használható funkciókba és Guided Editsbe burkolja.

Ha szeretnél egy kicsit szórakozni a videóival anélkül, hogy megterhelnéd az agyad olyan fogalmakkal, mint a timecodes és a kulcskockák, a Premiere Elements jó választás. Az Adobe a Premiere Pro célközönségét az emlékek megőrzőinek jellemzi, a család azon tagjainak, akik szeretnék megörökíteni a szórakoztató kirándulásokat és eseményeket, feldobni és megosztani őket a barátokkal és a családdal.

Azoknak is szól, akik nem akarják kifizetni az Adobe legtöbb más szoftveréhez szükséges előfizetést, miközben jó választékot kapnak a funkciókból. A szoftver macOS-re és Windowsra is elérhető.

 

#8. Movavi Video Editor Plus

  • A legjobb gyors, szórakoztató videoszerkesztéshez

A Movavi aligha ismert név a videószerkesztő szoftverek terén, de igazán kellemes felülettel rendelkezik, amely minden olyan eszközt tartalmaz, amelyre a hobbivideószerkesztők és a YouTuberek valószínűleg vágynak. Jól kinéző effektek és átmenetek, valamint egy válogatott hangsávos zene is található benne.

Az exportálás a leggyorsabbak közé tartozik, és közvetlenül feltölthető a YouTube-ra vagy a Vimeóra. Emellett kedvező árú, egyszeri és előfizetési lehetőséggel is rendelkezik. A verziók macOS-re és Windowsra is elérhetők. Azok, akik most kezdenek bele a videoszerkesztésbe, értékelni fogják a Movavi világos kezelőfelületét és vonzó eszközkészletét mind a videóhoz, mind a hanghoz, amelyet a legutóbbi verziófrissítéssel megerősítettek.

Mindenki értékelni fogja a gyors renderelést és a beépített feltöltést. Azoknak is jó, akik nem akarnak sok pénzt költeni videoszerkesztő szoftverre.

 

#9. Pinnacle Studio Ultimate

  • A legjobb színminősítéshez és Keyframe-szerkesztéshez

A Pinnacle Studio a videoszerkesztés területén régóta megbízható és megbízható szereplő. Egészséges adag közel profi szintű képességeket pakol egy meglehetősen intuitív kezelőfelületbe. A Pinnacle Studio többek között rendelkezik maszkos mozgáskövetéssel, címkészítéssel és nagyszerű hangeszközökkel.

A sebesség tekintetében ez a gyors videoszerkesztő szoftver a legjobbak közé tartozik. Előfizetést sem kell fizetni, bár nem ez a legolcsóbb megoldás. A Pinnacle Studio videószerkesztő szoftver azoknak szól, akik a cég fogyasztóbarát Corel VideoStudio alkalmazásánál fejlettebb eszközökre vágynak.

Ha szükséged van mulitcamre, keyframingre és hasonlókra, akkor ez egy jó választás számodra. Azok, akik nem akarnak előfizetést fizetni, értékelni fogják az egyszeri árképzést.

 

#10. Wondershare Filmora

  • A legjobb a költségvetésen belüli vágáshoz

A Filmora egy kedvező árú és könnyen használható videószerkesztő alkalmazás, amely folyamatosan új funkciókat kap. Olyan ügyes funkciókkal és képességekkel rendelkezik, mint a színegyeztetés, hangszinkronizálás korlátozott multikamerás felvételekhez, mozgáskövetés és beszédből szöveggé alakítás.

Az exportálási sebesség tekintetében is remekül teljesít. A verziók macOS-re és Windowsra is elérhetők. A Filmora azoknak az amatőröknek való, akik folyamatosan új effektötleteket szeretnének szerezni a videóikhoz, de nem akarnak beleásni magukat egy Premiere Pro vagy DaVinci Resolve gyomrába. Éves előfizetésként vagy kedvező árú örökös licencként érhető el.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...