Termék videó készítés egyszerűen

Termék videó készítés egyszerűen - videoszerkeszto.com

Termék videó készítés egyszerűen: Mint minden tartalomhoz, a kezdéshez tudni kell, hogy mi a cél. Ez nem csak a megfelelő videoformátum kiválasztásában segít, hanem ötleteket is adhat a megvalósításához.

 

1. Határozd meg a termék videó készítés céljait

Mint minden tartalomhoz, a kezdéshez tudni kell, hogy mi a cél. Ez nem csak a megfelelő videoformátum kiválasztásában segít, hanem ötleteket is adhat a megvalósításához.

A márkák sokféleképpen használhatják a videókat az ügyfélút különböző szakaszaiban. Vállalkozásának igényeitől függően videót igényelhet a következő célok bármelyikére:

 • A márka ismertségének növelése: mutassuk be, keltsük fel a termék iránti igényt és tegyük népszerűvé a márkáját
 • Potenciális ügyfelek vagy értékesítések generálása: meggyőző kilátások kapcsolatfelvételhez vagy vásárláshoz
 • A sajátosságok ismertetése: a meglévő ügyfelek oktatása az ügyfél megtartás javítása érdekében

Céljaink segítenek meghatározni, hogy milyen videót készítsünk. Ha a márka ismertségét szeretnénk növelni, készítsünk rövid hirdetést. Javítani szeretnénk az ügyfelek megtartását? Hozzunk létre oktatóanyagokat a különféle szolgáltatásokhoz.

Miután kitűztük a céljainkat, sokkal könnyebb lesz folytatni a következő lépéseket, mint például a szkript megírása, a hangszín kiválasztása stb.

 


A terméked külleme, designja, címkéje

Kiegészítésül: Hasonlóan fontos a terméked külleme, azaz a termék címkéd, a design. Egyértelműen befolyásolja a vásárlási szándékot egy jól megválasztott címke design, amit egy kiváló nyomdára bízva prémium érzetű termékcímkét eredményez.

A címke tervezéséhez szükséged lesz egy grafikusra, vagy egy olyan ingyenes címke szerkesztőre mint pl a Canva Címke szerkesztője, amely professzionális, nyomdára előkészített anyagot generál le, mikor letöltjük az elkészült címkét.

 


2. Határozzuk meg a célközönséget és az ajánlatot

A célok kitűzése az első lépés. Akkor tudnunk kell, hogy kihez szólunk és milyen üzenetet kell továbbítania a videónknak. Először is, kinek szól ez a videó? Ha a válasz: “Nos, mindenki?” lehet, hogy még időt kell tölteni néhány órányi kutatással.

Annak ismerete, hogy kik az ideális ügyfeleink, segít kiválasztani a legjobb hangot és nyelvet a megszólításhoz, növelve a videó hatékonyságát. Ezek a kérdések segítenek abban, hogy a videóban csak a termék lényegére és kiemelésére összpontosítsunk és emlékezetessé tegye őket a nézők számára.

 

Íme néhány módszer a célközönség és az ajánlattétel azonosítására:

 1. Kérdezzük meg értékesítési csapatot. Egész nap beszélgetnek az ügyfelekkel. Ismerik azokat az embereket, akik nagy valószínűséggel vásárolnak, mi érdekli őket és miért aggódnak és hogyan beszélnek.
 2. Beszéljünk az ügyfelekkel. Az ügyfelek megértésének legjobb módja az, ha beszélünk velük. Kérdezzük meg őket, miért választották a termékünket a versenytárs helyett, mit szeretnek a termékedben a legjobban, hogyan használják azt stb.
 3. Figyeljük a márka vitáit. Előfordulhat, hogy az ügyfelek nem akarnak beszélni veled. Lehet, hogy csak meg akarják osztani véleményüket követőikkel és barátaikkal. Vagy egyszerűen csak véleményt akarnak hagyni az interneten. A márkához kapcsolódó összes beszélgetés szoros figyelemmel kísérése segít jobban megérteni őket – mit gondolnak valójában a márkáról, valamint azt a nyelvet, amelyet a kommunikáció során használnak.
 4. Lopj ötleteket versenytársaidtól. A versenytársak vásárlói a legjobbak. Próbáld kideríteni, hogy a versenytársak milyen embereket céloznak meg és hogyan célozza meg őket. Ezt az információt szem előtt tartva folytatjuk a szkript megírását és a storyboard elkészítését.

 


3. Készíts forgatókönyvet a célközönség alapján

Miután eldöntötted a célközönséget, a hangnemet és az értékajánlatot, elkezdhetjük megírni a szkriptet és a forgatókönyvet.

Ami a forgatókönyvet illeti, szuper részletorientáltnak kell lenni. Ha ügynökséggel dolgozunk, ne féljünk sok kérdést feltenni minden egyes jelenetről és átmenetről. Világos és részletes forgatókönyvvel sok időt takaríthatunk meg később az utómunkálatok során.

 


4. Termék videó készítés: Forgatás, színészek és beszéd

Dolgoztathatunk ügynökséggel, de ha csak a termékeinket szeretnénk egy sztenderd keret-videóba foglalni, akár a saját munkatársainkkal is érdemes lehet együtt dolgozni. legyen szó a kamerázáshoz, a szövegek felmondásokról, vagy a videóban történő szereplésről.

 


5. A videó elterjesztése

Miután elkészült a videó, ki kell tenned az internetre (pl a céges Youtube csatornádra), hogy a világ lássa.

Néhány további lehetőség:

 • Onepage/landing page
 • Webhelyünk kezdőlapja
 • Közösségi média platformok
 • E-mail adatbázis

 


HASZNOS LINKEK A TERMÉK VIDEÓ KÉSZÍTÉS FOLYAMATÁHOZ:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...