Sony videoszerkesztő: A Vegas Pro-ról részletesen

A Sony videoszerkesztő programja a Vegas Pro

A Sony videoszerkesztő programja a Vegas Pro, egy nemlineáris szerkesztési (NLE) videószerkesztő szoftvercsomag, amelyet eredetileg a Sonic Foundry, majd a Sony Creative Software, most pedig a Magix publikál.

 

A Sony videoszerkesztő szoftver Windows és Mac OS X operációs rendszeren is fut

Eredetileg hangszerkesztő szoftverként fejlesztették ki, majd a 2.0-s verziótól kezdve NLE-ként is funkcionál. A Vegas valós idejű többcsatornás videó- és hangszerkesztést kínál korlátlan számban, felbontástól független videó-szekvenálást, összetett effektusokat és komponáló eszközöket, 24-bites / 192 kHz-es audio támogatást, VST és DirectX plug-in effektus támogatást, valamint a Dolby Digital térhatású hangkeverést .

2016. május 24-én a Sony bejelentette, hogy eladta a Vegast (és a „Kreatív szoftver sorozatának nagy részét”) a MAGIX-nak, aki továbbra is támogatja és fejleszti a szoftvert.

 


A Vegas Pro – Sony videoszerkesztő funkciói

A VEGAS nem igényel speciális hardvert a működéshez, ezzel lehetővé téve, hogy szinte bármilyen szabványos Windows számítógépen működhessen, a hardverek széles skáláján.

A kompozíció és a mozgásgrafika területén a Vegas széles szerszámkészlettel rendelkezik, amely magában foglalja a 3D sávmozgás-kompozíciót a z-mélység irányításával, és a vizuális síkok térbeli elrendezését, beleértve a sík metszéspontját.

A Vegasban a vizuális effektusok feldolgozásának nagy része egy hangszerű paradigmát követ. Az effektusok a vizuális jeláramlás bármely szakaszában alkalmazhatók – eseményszint, sávszint és kimeneti szinthatások, ugyanúgy, mint a reverb, késleltetés és a karimás hanghatások, a digitális audiorendszerekben – például Pro Tools, Cubase vagy a Sonar. A master kimeneti effektusok időről időre vezérelhetők és manipulálhatók a Master Bus használatával is.

 


A Sony videoszerkesztő egyik legfontosabb hibája…

…hogy annak ellenére, hogy Audio Multitrack NLE-ként kezdte meg életét, egyáltalán nem rendelkezik MIDI-képességgel (a vezérlőpulton és a szinkronizáción kívül). Ez korlátozza a felhasználhatóságát az audió gyártásban, a terméket a gyártás utáni, csak a Video NLE piacra szánták.

A VEGAS integrációja a 24p DV-vel: Ez egyike azon kevés NLE-knek, amelyek más formátumokat 24p-re (vagy bármilyen formátumot bármilyen más formátumra) konvertálhatnak bármilyen plugin vagy harmadik féltől származó alkalmazás támogatása nélkül, ez az egyetlen szabadalmaztatott NLE, amely lehetővé teszi az alkalmazás több példányának egyszerre történő futtatását. A klipek és szekvenciák másolhatók és beilleszthetők a Vegas példányai között. Az egyik példány lehet egy sorozat megjelenítése a háttérben, míg a felhasználó folytatja a szerkesztést az előtérben lévő Vegas más példányában.

A VEGAS kifinomult kompozíciót biztosít, beleértve a zöld képernyőt, a maszkot és a keyframe animációt. Az egymásba ágyazhatóság lehetővé teszi egy korábbi projekt bevonását egy másik projektbe, amely modulálja a szerkesztési folyamatot úgy, hogy a műsorszámok és a szerkesztések tömbje egy sává váljon a további szerkesztéshez. Az előző projekt bármilyen változása a későbbi projektben tükröződik.

Más szerkesztőktől eltérően a MAGIX VEGAS Pro támogatja a szkript-technológiát, amely feladat-automatizálást, egyszerûsített munkafolyamatot, valamint nagyobb hatékonyságot és termelékenységet biztosít. Ingyenes és fizetős, előre megírt szkriptek is elérhetők a VEGAS közösségből az interneten.

 


Sony videoszerkesztő verziói

Vegas béta

A Sonic Foundry 1999. június 11-én mutatta be a Vegas Pro alapos előnézeti verzióját. Ezt Multitrack médiaszerkesztő rendszernek hívják.

Vegas 1.0

A Vegas 1999. július 23-án, a Nashville-ben, a Tennessee-i NAMM kiállításon jelenik meg, csak audio eszköz, fő funkciója a hang átméretezésére és újramintavételére. Büszkélkedhet a népszerű formátumok, például a DivX és a Real Networks RealSystem G2 fájlformátumok támogatásával.

Vegas Video beta (Vegas 2.0 beta)

Megjelenés: 2000. április 10-én. A videó képességei hozzáadódtak.

Vegas videó (Vegas 2.0)

Megjelenés: 2000. június 12-én.

Vegas Video LE 3.0 / Vegas Video 3.0

Megjelenés: 2001. december 3-án.

Vegas 4.0

Megjelenés: 2003. áprilisban.

Vegas 4.0b

Megjelenés: 2003-ban; hozzáadott HD szerkesztés és 24p támogatás.

Vegas 4.0e

Az első márkanévű verzió a Sony általi akvizíció után.

Vegas 5.0

Megjelenés: 2004. áprilisban.

Vegas 6.0

Megjelenés: 2005. áprilisban.

Vegas 7.0

Megjelenés: 2006. szeptemberben; hozzáadott támogatás az AVCHD számára.

Vegas Pro 8.0

A 2007. szeptember 10-én kiadott Vegas Pro kollekció egyesíti a Vegas Pro 8.0, a DVD Architect Pro 4.5 és a Dolby Digital AC-3 kódolószoftvert, hogy integrált környezetet biztosítson a professzionális video-, audio-, DVD- és műsorkészítés minden szakaszában. Ezek az eszközök lehetővé teszik a felhasználó számára a DV, AVCHD, HDV, SD / HD-SDI és minden XDCAM formátum szerkesztését és feldolgozását valós időben, finoman hangolt, precíziós és szerzői surround hangzású, kétrétegű DVD-kkel.

 • A Vegas volt a második NLE, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy különféle formátumokat helyezzenek az idővonalra, és csak szerkesszék őket. Más NLE-k megkövetelnék a felhasználótól, hogy ezeket egyetlen formátumba rendezzék.
 • A Vegas volt az első NLE, amely olyan „komoly” audioeszközökkel rendelkezett, mintpéldául az integrált 5.1-es surround keverés, a 24 bites / 192 kHz-es audio támogatás és az ASIO illesztőprogram-támogatás.
 • A Vegas volt az első olyan NLE-k között, amely átvette a HDV támogatást mind natív TS fájlokként, mind veszteségmentes átkódoló eszközök révén – például a Cineform Connect HD.
 • ProType címező technológia
 • Többkamera szerkesztő eszközök
 • 32 bites lebegőpontos videó feldolgozás
 • Testreszabható ablakelrendezések
 • Továbbfejlesztett HDV / SDI / XDCAM támogatás
 • Keverőpult ablak

Vegas Pro 9.0

2009. május 11-én a Sony Creative Software kiadta a Sony Vegas Pro 9.0-t, a digitális mozi nagyobb támogatásával, ideértve:

 • Támogatás a 4K felbontáshoz
 • Natív támogatás az olyan videokamera formátumokhoz, mint a Red és az XDCAM EX

A Sony videoszerkesztő Vegas Pro 9.0 legújabb kiadása a Vegas Pro 9.0e (2010. május 13-án jelent meg), amely olyan funkciókat tartalmaz, mint például az új fehéregyensúly-videó FX.

2009-ben a Sony Creative Software megvásárolta a Velvetmatter Radiance video FX plug-in-ek csomagját, amelyek a Vegas 9-ben szerepelnek. Ennek eredményeként a Velvetmatter különálló termékei már nem kaphatók.

Vegas Pro 10

A 2010. október 11-én kiadott Sony Vegas 10 számos új funkciót mutatott be, például:

 • Sztereoszkópikus 3D szerkesztés
 • Átfogó zárt felirattal
 • GPU-Accel
 • A 10. verzió a Vegas Pro utolsó kiadása, amely tartalmazza a Windows XP támogatást.

Vegas Pro 11

A Sony 2011. szeptember 9-én jelentette be a Vegas Pro 11-et, és 2011. október 17-én jelent meg. A frissített szolgáltatások közé tartozik a videó dekódolás GPGPU gyorsítása, effektusok, lejátszás, összeállítás, pan / vágás, átmenetek és mozgás. További fejlesztések a továbbfejlesztett szöveges eszközök, a továbbfejlesztett sztereoszkópikus / 3D funkciók, a RAW fotó támogatás és az új eseményszinkronizációs mechanizmusok voltak. Ezenkívül a Vegas Pro 11 előre telepített “NewBlue” Titler Pro, 2D és 3D titráló plug-innel rendelkezik.

Vegas Pro 12

A Sony 2012. november 9-én jelentette meg a Vegas Pro 12 verziót. A frissített szolgáltatások közé tartozik a továbbfejlesztett 4K támogatás, több vizuális effektus és gyorsabb kódolási teljesítmény. A Vegas Pro 12 a Windows 64 bites verzióinak volt szánva.

Vegas Pro 13

A Sony 2014. április 11-én bocsátotta ki a Vegas Pro 13 verziót. Új együttműködési eszközöket és korszerűsített munkafolyamatokat hoz a professzionális tartalomtermelők számára, akik a multimédiás gyártási feladatok sokféleségével szembesülnek. Ez a Vegas Pro utolsó kiadása a Sony tulajdonában.

Sony videoszerkesztő három új konfigurációban kapható:

 • Szerkesztés: Videó és audio produkció
 • Vegas Pro 13: Videó, audio és Blu-ray lemez készítése
 • Suite: Szerkesztés, lemezkészítés és vizuális effektusok

Vegas Pro 14

A MAGIX 2016. szeptember 20-án adta ki a Vegas 14-et. Ez a Vegas Pro első kiadása a MAGIX tulajdonában. Fejlett 4K-es skálázást, valamint különféle hibajavításokat, magasabb video sebesség-korlátot, RED kamera támogatást és számos egyéb funkciót tartalmaz.

Vegas Pro 15

A Vegas Pro 15 2017. augusztus 28-án jelent meg, jelentős UI változásokkal rendelkezik, amelyek állítólag javítják a használhatóságot és testreszabást. Ezenkívül lehetővé teszi a hatékonyabb szerkesztési sebességeket, beleértve új parancsikonok hozzáadását a szerkesztés felgyorsításához. A Vegas Pro 15 támogatja az Intel Quick Sync Video (QSV) és más technológiákat, valamint számos egyéb funkciót.

Vegas Pro 16

A 2018. augusztus 27-én kiadott Vegas Pro 16 néhány új funkcióval rendelkezik, beleértve a fájlok biztonsági mentését, a mozgáskövetést, a továbbfejlesztett videó stabilizálást, a 360 ° -os szerkesztést és a HDR támogatást.


Vegas Pro 17

Megjelenés: 2019. augusztus 5-én.

Sony videoszerkesztő funkciók:

 • Beágyazott ütemtervek
 • Továbbfejlesztett videó stabilizálás
 • Sík mozgáskövetés / videókövetés
 • Intelligens osztott szerkesztés
 • Dinamikus storyboard és idővonal-interakció
 • Bézier maszk OFX-Plugin
 • Lencsejavító plug
 • Továbbfejlesztett Picture-in-Picture OFX beépülő modul
 • Automatikus diavetítés készítő
 • Képernyő rögzítés
 • Multikamera szerkesztés
 • Javított színminőség

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...