A legjobb videoszerkesztő szoftver a vloggerek és a filmkészítők számára

A legjobb videoszerkesztő szoftver

Az alábbi cikkünkben utána járunk, hogy mostanában melyik legjobb videoszerkesztő szoftver.

Ha elsajátítottál néhány ingyenes videoszerkesztő szoftvert és készen állsz valami prémium szintű beruházásra, nyolc legjobb videoszerkesztő szoftverünket választottuk ki, amelyekkel otthoni filmeket a következő szintre viheted – akár asztali számítógépet vagy táblagépet használsz.

Például, ha egyszerű felhasználói felületet keresel könnyű vágóeszközökkel és exportálási lehetőségekkel, akkor keresd meg a Joyoshare Media Cutter for Windows és Mac OS szoftvert. Alternatív megoldásként a játékfilmekhez és YouTube-videókhoz tartozó prémium eszközök közül a Davinci Resolve Studio lehet a legjobb a számodra, míg a grafikusok vagy fotósok számára, akik már feliratkoztak az Adobe Creative Cloud-ra, a Premiere Pro az egyértelmű választás.

 

Na de lássuk hát részletesen…

melyik legjobb videoszerkesztő szoftver mostanában:


#1. Adobe Premiere Pro CC

A legjobb videoszerkesztő a Creative Cloud felhasználók számára.

Adobe Premiere Pro CC a legjobb videoszerkesztő szoftver

Pozitív:

 • Tartalmazza a Creative Cloud –t
 • Átfogó videoszerkesztés

Negatív:

 • Havi előfizetés
 • Alkalmi stabilitási kérdések

A Premiere Pro videoszerkesztő hatékonyan integrálódik az Adobe Creative Cloud-hoz, amely olyan szoftvert is tartalmaz, mint a Lightroom és a Photoshop. Ha már teljes előfizetéssel rendelkezel az Adobe CC szolgáltatásához, valószínűleg hozzáférsz a Premiere Pro szolgáltatáshoz is.

Ha igen, akkor egy professzionális videoszerkesztő eszközzel rendelkezel. Noha az interfész hagyományos az első indításkor, a moduláris felhasználói felület nagymértékben testreszabható és vannak előre meghatározott munkaterületek is. Az utóbbi években a Lumetri Color bevonásai és az intuitívabb interakció gyorsabbá tette a felvételek osztályozását és az ésszerűsített folyamat feldarabolását.

Vannak előre telepített effektusok és átmenetek, amelyeket számos harmadik féltől származó opció kiegészíthet és sok időt takaríthatsz meg a referenciahang kezelésekor, ha a Premiere Pro két audiosávot igazít automatikusan.

 


#2. Blackmagic DaVinci Resolve Studio

A legjobb videoszerkesztő profik és haladó felhasználók számára.

Blackmagic DaVinci Resolve Studio a legjobb videoszerkesztő szoftver

Pozitív:

 • Professzionális színosztály
 • Támogatja a 8K felvételt

Negatív:

 • Nincs HDR támogatás
 • Erős hardvert igényel

A DaVinci Resolve Studio videoszerkesztő program eredetileg színminősítő eszközként indult és azóta ipari szabványú szerkesztővé vált. Az ismerős felhasználói felülettel, amely idővonalból, monitor ablakból és médiakészletből áll, mindenki, aki a Premiere Pro alkalmazásból érkezik, otthon érezheti magát.

A Resolve Studio 16 Beta azonban egy lépéssel tovább megy, új „vágott oldalt” vezetve a Dual Timeline-be. Ideális a gyors szerkesztéshez, ha a videoprojektum hüvelykujját jeleníted meg az idővonalon és eltávolítod a vizuális összetettség nagy részét.

Az új neurális motorral a Resolve 16 gépi tanulással alkalmazza a fejlett effektusokat, ideértve az objektum eltávolítását a jelenetből és a morf átmeneteket, az arcokra összpontosítva. A profi verzió támogatja a HDR színosztályozást, az együttműködést és még sok minden mást, egy egyszeri vételárral kiváló lehetőség azoknak az egyéneknek, akik nem akarnak havi előfizetést fizetni.

A fúziós vizuális effektusok és a Fairlight audio szintén a Resolve csomag részét képezik. Ezek megegyeznek az Adobe After Effects és Audition programmal. A kombináció azt jelenti, hogy a projektek tartalmazhatnak mozgóképeket, tökéletesen hangolt audio és személyre szabott animációs effektusokat.

További bónusz, ha Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K fényképezőgépet vagy Pocket Cinema Camera 6K fényképezőgépet kapsz/veszel, akkor ingyenesen letöltheted a DaVinci Resolve Studio verzióját.

 


#3. Apple Final Cut Pro X

A legjobb kezdő Apple-t használó videoszerkesztők számára.

Apple Final Cut Pro X a legjobb videoszerkesztő szoftver

Pozitív:

 • Könnyen használható
 • Sok hasznos funkció

Negatív:

 • Teljes funkcionalitáshoz szükséges plug-inek
 • Elképzelhető, hogy az ütemterv nem megfelelő mindenkinek

Az Apple  Final Cut Pro X video szerkesztője rengeteg pro-grade funkciót tartalmaz, a többkamerás szerkesztéstől a HDR támogatásig, az alkalmazáson belüli színosztályozásig és akár a 360 fokos videóig. Tökéletesen optimalizálva van a Mac rendszerekhez is.

A képalkotó felhasználói felület valószínűleg sok tapasztalt felhasználót bosszantott fel, amikor bevezették, ám bárki számára, aki még nem szerkesztett és ezzel kezdené, valójában egyszerűbbé teszi számára az egész folyamatot, tehát, ha már befektetettél az Apple ökoszisztémájába és kibővült iMovie, nagy esély van arra, hogy a Final Cut Pro X ideális lesz.

 


#4. Corel VideoStudio Ultimate

A költségvetéssel rendelkező videoszerkesztők számára.

Corel VideoStudio Ultimate a legjobb videoszerkesztő szoftver

Pozitív:

 • Átfogó szolgáltatások
 • Egyszeri fizetés

Negatív:

 • Korlátozott hangvezérlés
 • Időnként hibás felhasználói felület

A kibővített színminősítési lehetőségekkel és az automatikus szűrők széles választékával a Corel VideoStudio Ultimate videoszerkesztő program új verziója komolyan versenyképes. Vezérelheted a kiemeléseket, a középső hangokat és az alacsony fényerőket, akárcsak a Lightroom a fényképeket és a Premiere Pro. Még bizonyos színek irányítását is lehetővé teszi, így zöld színű pop-árnyalatot készíthetsz anélkül, hogy a jelenet többi részét befolyásolná.

A szoftver támogatja a szöveges maszkok létrehozását is, így könnyedén átfedheted a videód dinamikus címeit anélkül, hogy másik alkalmazást kellene használnod. Még az átmenetek újszerű, testreszabható módon is kezelhetők, így az elemeket a jelenetek között igazíthatod úgy, hogy a halványulások, elmosódások pontosan úgy történjenek, ahogyan szeretnéd.

A központi felület, amely nagyon hasonlít a prémium kategóriájú versenytársak nagy részéhez, nagyszerű átjáró-szerkesztő a kezdőknek az induláshoz. A szoftver praktikus képernyő-felvételi funkciót is kínál – a Windows eszközök észrevehető mulasztását és az oktatóvideók létrehozását elkerüli.

 


#5. Joyoshare Media Cutter

Joyoshare Media Cutter a legjobb videoszerkesztő szoftver

Pozitív:

 • Könnyen kezelhető
 • Megfizethető

Negatív:

 • Alapvető funkciók
 • Hirdetések idegesítőek lehetnek

A Joyoshare Media Cutter videoszerkesztő program hihetetlenül egyszerűen használható eszköz, amely képes mind a video-, mind az audiofájlokat kivágni és néhány további trükkövel is rendelkezik. Azok számára, akik meg akarják csinálni az alapokat, mint például a hang vagy videó konvertálása az egyik fájlformátumból a másikba, a vízjelek fedése vagy még fejlettebb dolgok, például a feliratok hozzáadása, a Joyoshare Media Cutter tökéletes lehet.

Noha a Joyoshare szoftvere átfogóbb, mint mondjuk a Windows Movie Maker, ez nem egy profi megoldás, így mindenkit zavar, aki fejlettebb opciókat akar, de ha kezdő vagy, akinek gyors javításra van szüksége, töltsd le az ingyenes próbaverziót, hogy megtudd, megfelel-e számodra.

 


#6. CyberLink PowerDirector mobile app

A CyberLink PowerDirector mobile app a legfejlettebb videoszerkesztő alkalmazás, amely elérhető az Android számára.

CyberLink PowerDirector mobile app a legjobb videoszerkesztő szoftver

Pozitív:

 • Átfogó
 • Akár 4K kimenet

Negatív:

 • Sziszifuszi a kisebb képernyőkön
 • Fizetős

A hagyományos felület és az összes eszköz, amelyre számítasz a filmek vágásához, szerkesztéséhez és exportálásához, a CyberLink PowerDirector mobile app-ban megtalálod. A rétegek támogatása azt jelenti, hogy több audió műsorszámmal, például hangátviteli és hátulsó műsorszámmal rendelkezik. Számos effektus és átmenet van benne és még olyan fejlett funkciók is elérhetők, mint a chroma key, a zöld képernyő szerkesztéséhez, míg ha fizetős verziót választanak, akkor a 4K kimenetet is elérik.

Először próbáld ki az ingyenes verziót, hogy megbizonyosodj arról, hogy jól működik eszközödön. Ezenkívül az ára egy Android-alkalmazás számára meredek lehet, de hihetetlenül átfogó megoldást kaphatsz, amely akár az asztali szerkesztőt is helyettesítheti.

 


#7. Magisto Professional

A legjobb a közösségi média vállalkozói számára.

Magisto Professional a legjobb videoszerkesztő szoftver

Pozitív:

 • Egyszerű
 • A közösségi média számára készült

Negatív:

 • Drága
 • Legfeljebb 720p felbontású kimenet

Magisto rengeteg videó szakembert vesz fel. Nagyon támaszkodik sablonokra és egy cookie-vágó háttérrendszert alkalmaz a videók létrehozásához. Egyszerűen kiválasztod a kívánt fényképeket és videókat, kiválaszthatsz egy témát, feltöltheted a zenét, vagy választhatsz a háttérképek közül. Van asztali szoftver verziója is.

Az alkalmazáson belül eldönthetjük, hogy a videót 1: 1 arányban szeretné-e megjeleníteni Instagram, 16: 9-es álló képet vagy fekvőt, bár a maximális kimeneti felbontás 720p.

Van egy ingyenes verzió, de a 720p videó kinyitásához egy hónapra 19,99 dollárba kerül, vagy évi 119,88 dollárba kerül, így drága és valószínűleg jobban megfelel az üzleti vállalkozásoknak, mint a hobbi szinten foglalkozóknak.

 


#8. FilmoraGo – az egyik legjobb videoszerkesztő

A legjobb kezdőknek és költségvetési felhasználóknak.

FilmoraGo a legjobb videoszerkesztő szoftver

Pozitív:

 • Rengeteg téma
 • Könnyen kezelhető

Negatív:

 • Legfeljebb 720p felbontású export
 • Nincs optimalizálva ultra széles telefonokhoz

A Filmora Go egy erőteljes videoszerkesztő eszköz az Android számára. Fejlett képességei között a PowerDirector for Mobile és a Magisto között helyezkedik el és olcsóbb is, tehát kiváló kiindulópont az Android videoszerkesztők számára.

Az egyszerűsített érintőfelülettel lehetővé teszi a videoklipek importálását, kivágását, átmenetek hozzáadását köztük, címek átfedését és témák alkalmazását.

Ha elkészült a műved, exportálhatod a projektet közvetlenül a Facebookba, a Vimeoba vagy a YouTube-ra, vagy elmentheted a készülékedre. Annak ellenére, hogy képesek 4K-tartalmat előállítani olyan telefonokról, mint a Honor 20 Pro, a kimeneti lehetőségek 720p-ra korlátozódnak.

Az ingyenes verzió vízjeles, de teljes funkcionalitással rendelkezik, így ha ki akarod próbálni, mielőtt elköltenél rá 1,99 font / 1,99 dollárt annak eltávolításához, akkor semmit sem veszíthetsz.

 


Hogy összességében melyik a legjobb videoszerkesztő?

Úgy gondoljuk, hogy a fenti lista részletezése fényében erre a kérdésre Te fogsz választ adni, hiszen attól függ pontosan mire is szeretnéd használni. Igyekeztünk a legjobb videoszerkesztő szoftvereket összeszedni, hogy objektívan tudj dönteni mikor kiválasztod.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...