Professzionális videoszerkesztő programok

Avid Media Composer Professzionális videoszerkesztő

A 10 legjobb professzionális videoszerkesztő szoftver – köztük néhány még ingyenes is. Nagyon sokan kíváncsi arra, mi a legjobb professzionális videoszerkesztő szoftver.

A válasz? Nos, attól függ, hogy mire szeretnéd használni. Professzionális szoftvert keresel kereskedelmi célokra, vagy szigorúan magadnak szeretnéd hobbiként használni?

Átfogó kutatást végeztünk arról, hogy melyik a jelenleg 10 legjobb professzionális videoszerkesztő szoftvernek tekinthető, és itt bemutatjuk őket.

 • 1. rész: A 10 legjobb professzionális videoszerkesztő szoftver
 • 2. rész: Tippek a professzionális videoszerkesztő szoftver kiválasztásához

 


A 10 legjobb professzionális videoszerkesztő szoftver

 • EDIUS
 • Autodesk Smoke
 • Avid Media Composer
 • Adobe Premiere Pro CC
 • Final Cut Pro
 • DaVinci Resolve
 • HitFilm Pro
 • Lightworks
 • Blender
 • Magix Video Pro X

 

1. rész: A 10 legjobb professzionális videoszerkesztő szoftver


#1. Edius

 • Ár: 499 USD, egyszeri vásárlás
 • Előnyök: Renderless videószerkesztés, 4K HDR munkafolyamat, rugalmas felhasználói felület, valós idejű konverziós arányok, sokféle formátum támogatása, gyors AVCHD szerkesztés, mozgáskövetés, háromirányú színjavítás.
 • Hátrányok: Viszonylag sugárzott-orientált.

Az EDIUS egy ingyenesen letölthető videószerkesztő szoftver, amely eredetileg számos Adobe Premiere Plus bővítményből származott.

Az egész világon sok műsorszolgáltató használja az EDIUS-ot választott programként, mind rugalmasságának köszönhetően, amikor különféle video formátumokkal foglalkozik, mind pedig azért, mert nagyon könnyű használni, összehasonlítva néhány versenytársával.

Edius Professzionális videoszerkesztő

Miért esküszik olyan sok ember az EDIUS-ra?

Nos, az alapja szerint az EDIUS általában elég gyors a videók feldolgozása, importálása, szerkesztése és exportálása során – párosítsd ezt azzal, hogy az EDIUS nem igényel előfizetést, és egy szilárd videószerkesztő szoftvert kapsz.

 


#2. Autodesk Smoke

 • Ár: 190 USD, havi előfizetés, 1505 $, éves előfizetés
 • Előnyök: Idővonal-alapú kreatív munkafolyamat, csomópont-alapú összeállítás, 3D-s animációk és modellezés hibátlan felhasználásának képessége, nagyfokú stabilitás (nincs összeomlás!).
 • Hátrányok: Csak egyetlen monitoron használható. Az Autodesk Smoke kizárólag a Mac felhasználók számára készült.

 

Az Autodesk egy videószerkesztő szoftver, amelyet sok ember kedvelt a csomópont-alapú összeállítás miatt.

A legegyszerűbben fogalmazva ez lehetővé teszi a videószerkesztőnek, hogy magasabb szintű bonyolultságot érjen el, összehasonlítva más népszerű szoftverekkel.

Autodesk Smoke Professzionális videoszerkesztő

Míg az ingyenesen letölthető professzionális videoszerkesztő szoftver nem feltétlenül kínál semmit, amit a versenytársak nem kínálnak, ez a videószerkesztő szoftver valóban a legfontosabb a 3D effektusok szempontjából.

 


#3. Avid Media Composer

 • Ár: 199,99 USD egy éves előfizetésért, vagy 24,99 USD havonta
 • Előnyök: Ingyenes letöltés, Speciális színjavítás, beépített metaadatok és effektusok, HDR támogatás, multicam szerkesztés, FrameFlex, háttérmegjelenítés, valós idejű szerkesztés, nagyon magas szintű stabilitás, és kiváló kiindulópontként szolgál a kezdő videó szerkesztők számára.
 • Hátrányok: Nehezen kezelhető és elavult a felülete. Az Avid Media Composer használatának megtanulása azonban lehetővé teszi, hogy könnyedén beléphess más videószerkesztő szoftverekbe.

 

A vállalkozás iránt érdeklődő emberek többsége már hallott az Avid Media Composer-ről, mert ez az, amit a legtöbb professzionális videószerkesztő használ nagy hollywoodi filmekhez.

Avid Media Composer Professzionális videoszerkesztő

Az Avid Media Composer vitathatatlanul a videószerkesztő iparág által preferált szoftver, amelyet szabadon letölthetsz – és könnyű belátni, miért, mivel nagyon sok mindent tartalmaz, amire esetleg szükséged lehet, minden egyben megtalálható

Míg néhányan panaszkodnak, hogy nehéz használni, és az interfész nagyon elavultnak tűnik, sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy ez lehetővé tesz egy nagyon erős alapot, amelyből a videószerkesztő karrierje gyorsan növekszik.

Valódi népszerűsége csak azt mutatja, hogy az emberek milyen kedvelik: azért, mert az Avid Media Composer elképesztően robosztus.

 


#4. Adobe Premiere CC

 • Ár: 31,49 USD havi előfizetés, 239,88 USD éves előfizetés
 • Előnyök: Nagyon testreszabható és ésszerű felület, könnyen használható azok számára, akik korábbi tapasztalatokkal rendelkeznek az Adobe termékek területén, de nem rendelkeznek korábbi videószerkesztő tapasztalatokkal, sokféle eszköz, például a színmegfelelőség és a többkamerás megjelenítés, valamint a gyors megjelenítési sebesség.
 • Hátrányok: Az új frissítéseknek lehet néhány hibája, ezért a frissítés előtt egy kicsit türelmesnek kell lenned, ha biztonságban szeretnéd tartani. A Mac felhasználók arról is beszámoltak, hogy lassan fut a rendszerükön.

Az Adobe Premiere Pro CC messze az egyik legjobb választás, amely mellett az amatőr videószerkesztő dönthet.

Adobe Premiere CC Professzionális videoszerkesztő

Ez a szoftver megfizethető és intuitív módon is több mint néhány éve a piac csúcsán áll, és most már nem mutat megállást, mivel folyamatosan új frissítésekkel látják el, ingyenes letöltéssel.

Ha arra törekszel, hogy elérd a videószerkesztés professzionális szintjét kevés vagy semmilyen korábbi tapasztalattal, akkor ne keress tovább, mivel az Adobe Premiere Pro CC a tökéletes eszköz lehet számodra.

 


#5. Final Cut Pro

 • Ár: 299 USD, egyszeri vásárlás
 • Előnyök: Támogatás a 360 fokos VR, HDR, többkamerás szerkesztéshez, a gyors megjelenítési sebességhez, az érdekes eszközök széles választékához, a bővítmények bővített könyvtárához, valamint a könnyen használható színjavító, osztályozó és beállító eszközökhöz. A Final Cut Pro-t a Mac operációs rendszerekhez is optimalizálták.
 • Hátrányok: A Mac felhasználók számára a nagy projekt fájlok lassúak lehetnek.

 

Amiért szimpatikus lehet számodra:

A Final Cut Pro az Apple válasza a videószerkesztő szoftverek piacának. Az UI kialakítása karcsú és modern, a munkafolyamat intuitív és könnyen kezelhető, a program lenyűgözően gyors, még 4K felbontásokkal is.

Final Cut Pro Professzionális videoszerkesztő

Sok Mac felhasználó számára a Final Cut Pro jelenti a végleges választ egy erős videószerkesztő szoftver keresésére, amelyet a MacOS szem előtt tartásával készítettek.

 


#6. DaVinci Resolve/DaVinci Resolve Studio

 • Ár: 299 USD stúdióért, egyszeri vásárlás; vagy 0 $ (ingyenes)
 • Előnyök: 3D-s munkaterület, nagyon kiterjedt eszköztár, intelligens de-mozaik-kodek technológia, messzemenő metaadat-támogatás, testreszabható billentyűzet, egymásra rakható ütemtervek és nagy mennyiségű effektus, amelyek a színkorrekciós munkafolyamathoz a legjobbak.
 • Hátrányok: Bonyolult használat

 

A DaVinci Resolve egy ingyenes videószerkesztő szoftver, amely sokféle eszközt tartalmaz, amelyekre szükség van a munka megfelelő elvégzéséhez és hatékonyságához.

DaVinci Resolve Professzionális videoszerkesztő

Az UI után ismerős lehet, mivel a hasonló NLE-k munkafolyamata megegyezik, és mentheted a beállításokat, ami nagyon jó projektek esetén. Amit még mindenképpen érdemes megemlíteni: annak ellenére, hogy ingyenes, a Davinci Resolve nem alkalmaz vízjelet a szerkesztett médián.

Minden ami a fizetett stúdióban megtalálható az megtalálható az ingyenes verzióban is, exkluzív együttműködési szolgáltatások, 3D eszközök és különféle Resolve FX. Őszintén szólva, az ingyenes verzió megfelel a legtöbb napi szintű szerkesztésnek, ám a Resolve 15 sokkal megfizethetőbb, mint az előző verziók.

A Blackmagic DaVinci Resolve lehetővé teszi a további és mélyebb szerkesztést, valamint a DaVinci Resolve Panels javíthatja a munkafolyamat hatékonyságát.

 


#7. HitFilm Pro

 • Ár: 341,01 USD, egyszeri vásárlás, 0 USD a Hitfilm Express
 • Előnyök: Színes osztályozás, ismerős munkafolyamat, sokféle videó effektus és preset, automatikus audio szinkronizálás, lenyűgöző 3D grafika.
 • Hátrányok: Túl Komplex kezdőknek.

HitFilm Pro Professzionális videoszerkesztő

A HitFilm Pro egy NLE, amely nagy hangsúlyt fektet az ilyen ingyenesen letölthető szoftverek grafikai szempontjaira. Az olyan kiegészítéseket, mint az automatikus audió szinkronizálás, nagyra értékelik, mint kényelmes életminőség-eszköz. Több beépülő modul is hozzáadható, bár az már fizetős.

A program számos video oktatóanyagot tartalmaz, amelyek egyértelműen az amatőr videó szerkesztők számára is irányulnak.

 


#8. Lightworks

 • Ár: 24,99 USD havi előfizetés/ 0 USD ingyenes verzió letöltés
 • Előnyök: Egyszerűsített videószerkesztési folyamat, kiterjedt formátum- és codec-támogatás, számos effektus és eszköz, diavetítés, 4K támogatás, audio-keverés és 60 kép / mp-es megjelenítés.
 • Hátrányok: elavult felhasználói felület, nehezen kezelhető

 

A Lightworks egy rugalmas videószerkesztő szoftver, amely következetes tervezési struktúrájának köszönhetően jó helyet kapott a listán.

A munkaterület testreszabható, és bár az UI kezdetben elavulttá válhat, a videószerkesztés terén már tapasztalattal rendelkezők nem találkozhatnak túl sok gonddal.

Lightworks Professzionális videoszerkesztő

A Lightworks az a szoftver típus, amely mindenütt robusztus – és van egy ingyenes verzió is, így mindenki megismerkedhet vele.

 


#9. Blender

 • Ár: 0 USD (ingyenes)
 • Előnyök: Könnyen kezelhető, sokféle eszközzel és a gyorsan szöveg és effektus hozzáadásával a készített animációkhoz. A kompozíció nagyon lenyűgöző.
 • Hátrányok: Nincs hangszerkesztés.

 

Blender Professzionális videoszerkesztő

A Blenderről leginkább olyan szoftvert ismertek, amelynek fókuszában animáció áll, beépített videószerkesztővel rendelkezik, amely egyáltalán nem hiányos.

A Blender további előnye, hogy 3D animációkon dolgozik, és ezzel egyidejűleg gondoskodik a videó szerkesztési folyamatáról is.

 


#10. Magix Video Pro X

 • Ár: 399 USD, egyszeri vásárlás
 • Előnyök: Támogatja az ingyenes letöltést, a széles formátumú támogatást, a többkamera szerkesztést, a keresési táblázat kezelését, a háromirányú színjavítást, a 360 fokos video támogatást, számos elérhető effektust, nagy teljesítményt.
 • Hátrányok: Nem működik a Mac operációs rendszerekkel. Nincs importáló eszköz.

 

A Magix Video Pro X egy NLE, amely a közelmúltban egyre nagyobb nevét viseli következetessége és az amatőr videószerkesztőkkel szembeni barátságos hozzáállása miatt. Ez az eszköz sokoldalú, és bármilyen probléma nélkül képes kezelni a helyzetek széles skáláját.

Magix Video Pro X Professzionális videoszerkesztő

Noha ez nem a legegyszerűbb program, a Magix Video Pro X úgy tervezték, hogy a kezdőknek a lehető legtöbbet segítsenek.

 


2. rész: Tippek a professzionális videoszerkesztő szoftver kiválasztásához

 

1. Vásárlás előtt ellenőrizd a számítógép műszaki adatait és teljesítményét

A professzionális videószerkesztő szoftver sok erőforrást igényelhet. Javasoljuk, hogy ellenőrizd a számítógép specifikációját és a megvásárolni kívánt professzionális szerkesztő szoftver rendszerkövetelményeit. A professzionális videószerkesztés teljes élményének megszerzése érdekében a számítógépet jobb felszereléssel kell ellátni.

 

2. Hogyan lehet elsajátítani a professzionális videoszerkesztő szoftvert

Ha korlátozott képszerkesztő tapasztalataid vannak, és professzionális videoszerkesztővé szeretnél válni, akkor ajánlott időt tölteni a szerkesztésen, és vegyél részt egy képzésen vagy kurzuson a kép elsajátításához.

Számos oktatóprogram található az Adobe Premiere Pro, az Adobe After Effects és a Final Cut Pro X a YouTube-on. Vagy online tanfolyamokat is elsajátíthatsz Udemy vagy Lynda nyelven.

Ha megszeretnéd győzni az barátaidat arról, hogy profi video szerkesztő vagy, akkor fel is mutathatsz néhány bizonyítványt. Az Adobe és az Apple is hivatalos vizsgákat biztosít, így ha ezeket elvégzed, papír alapon bizonyíthatod tudásodat azokkal szemben akik kétségbe vonják szakértelmedet.

 


Következtetés

Reméljük, hogy ez a lista útmutatást nyújt a helyes választás meghozatalához, amikor professzionális videószerkesztő szoftverbe fektetsz be.

Noha ez semmiképpen sem volt kiterjedt lista, a célunk az volt, hogy összefoglaljuk a professzionális videószerkesztő szoftverekkel kapcsolatos információkat, hogy segítsünk megalapozott döntés meghozatalában.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...