A legjobb Windows 10 videoszerkesztő programok részletesen

VSDC Video Editor Windows 10 videoszerkesztő

Az alábbi cikkünkben bemutatjuk melyik a 10 (+3) legjobb ingyenes Windows 10 videoszerkesztő szoftver

A videó megváltoztatja a kommunikáció és kifejezésmódunkat, egyre több ember hajlandó rögzíteni a vlogokat, megosztani azokat barátaival és családtagjaival, megosztani tudásukat és tapasztalataikat a YouTube-on, vagy videót felhasználni az online üzleti élet fellendítésére.

windows 10 videoszerkesztő

Ha egyre több és több kiváló minőségű videószerkesztő szoftver elérhető, ha még nem ismerjük a videószerkesztő világot, akkor kíváncsiak lehetünk, melyik a legjobb választás a kezdőknek. Van-e ingyenes videószerkesztő szoftver a Windows PC-felhasználók számára?

Legfrissebb infóink alapján frissítettük a Windows listához tartozó legjobb ingyenes videószerkesztő szoftvereket. Az alábbiakban olvashatod az egyes videószerkesztők áttekintését, így mindenki kiválaszthatja az igényeinek legmegfelelőbb ingyenes videószerkesztő szoftvert.

 

Windows 10 videoszerkesztő tippek:

A legtöbb ingyenes videószerkesztő csak korlátozott funkcióval rendelkezik, azonban  többnyire könnyen kezelhetők és szinte minden alapvető videoszerkesztési igényt kielégíthetnek, például vágás, forgatás, stb. Van néhány olyan professzionális videószerkesztő szoftver is, amely könnyen kezelhető és ingyenes is, így még több fantasztikus effektus érhető el ezekkel a nagy teljesítményű videószerkesztővel a Windows rendszeren.

Ezeknek a nagy teljesítményű videószerkesztő szoftvereknek azonban nagyobbak a rendszerkövetelményei is.

 


#1. rész: A 10 legjobb ingyenesen letölthető Windows 10 videoszerkesztő

Ezeknek az ingyenes asztali programoknak jellemzően több szerkesztőeszközük és funkciójuk van az online videószerkesztőhöz vagy a mobilszerkesztő alkalmazásokhoz képest, amelyek kielégítik a hollywoodi stílusú mestermű vagy csak a családi videók készítésének igényeit.

Megjegyzés: Az alább felsorolt Windows 10 ​​videoszerkesztő szoftverek nem rangsor szerint vannak rendezve!

 


1. Ingyenes beépített Windows Movie Maker – Windows Movie Maker és Windows Photos APP

A Windows Movie Maker volt a világ egyik legnépszerűbb ingyenes videószerkesztő eszköze a Windows-t használók számára. A felhasználók otthoni filmeket készíthetnek egyszerű drag and drop segítségével. Olyan funkciókat tartalmaz, mint a videoeffektusok, a video átmenetek, címek / kredit hozzáadása, audio műsorszám, idővonal-elbeszélés és az Auto Movie.

Miután befejeztük a videó szerkesztését, megoszthatjuk a videót közvetlenül a közösségi média platformon, beleértve a Facebook-ot, a YouTube-ot és a Twitter-t.

Windows Movie Maker - Windows 10 videoszerkesztő

A Windows Movie Maker a Windows 7 rendszerre lett kifejlesztve. Windows8 rendszeren is használható, de mivel a Microsoft 2020 januárjában leállítja a Windows 7 támogatását, felmerülhet bennünk az a kérdés, mint sok más Windows-felhasználónak:

Van-e Windows 10-re ingyenes, Windows Movie Maker videoszerkesztő alternatívánk?

Ha ingyenes videószerkesztő szoftvert keresünk a Windows 10 számára, akkor jó hír az, hogy kipróbálhatjuk a Microsoft Windows 10 Photos alkalmazást.

Ez a könnyű, ingyenes videószerkesztő szoftver automatikusan videofájlá változtathatja képeinket, automatikus video módban, ez időt takarít meg nekünk, ha nem akarjuk komolyabban szerkeszteni. Használhatjuk az egyedi videó módot a videó kivágásához, átméretezéséhez, a hangerő megváltoztatásához, szűrők hozzáadásához, szöveg-, mozgás- és 3D-effektusokhoz.

Microsoft Windows 10 Photos - Windows 10 videoszerkesztő

Ennek azonban nincs idővonala, és hiányoznak néhány olyan fejlett szolgáltatások, mint például a split eszköz, a zöld képernyő, a videó stabilizáló hatása.

Abban az esetben, ha nem akarjuk frissíteni a Windows 10-re, továbbra is megtalálhatjuk a Windows Movie Maker telepítőcsomagjait néhány harmadik féltől származó hiteles letöltési webhelyen. (A Microsoft leállította a Windows Movie Maker programot, ne felejtsük el letölteni a megbízható letöltő webhelyeken.)

Ugyanakkortisztában kell lennünk azzal, hogy nem frissít tovább, ezért nem élvezhetjük az innovatív és magas színvonalú videószerkesztő technológiáját.

 • Bemeneti formátumok: ASF, AVI, DVR-MS, M1V, MP2, MP2V, MPE, MPEG, MPG, MPV2, WM, WMV
 • Kimeneti formátumok: Windows Media Video (WMV) vagy DV AVI
 • Előnyök: Ingyenes, megfelel az alapvető szerkesztési igényeknek
 • Korlátozások: A Windows Movie Maker szolgáltatás megszűnt; nem támogatja a modern fájlformátumokat; A Windows Photos App nem tartalmaz színjavító eszközöket, vizuális effektusokat vagy egyéb fejlett videószerkesztő lehetőségeket.

 


2. Avidemux

Az Avidemux egy ingyenes Windows 10 videoszerkesztő, amelyet egyszerű vágási, szűrési és kódolási feladatokra terveztek. Windows 10/7/8 rendszeren tudjuk használni.

Különböző fájltípusokat támogat, többek között AVI, DVD kompatibilis MPEG fájlokat, MP4 és ASF fájlokat, különféle kodekek használatával.

Avidemux Windows 10 videoszerkesztő

Mivel a felülete olyan egyszerű, hogy nincs idővonala, ezért nem tudunk hozzá adni szűrőket és átmeneteket. Az Avidemux sok gyakorlati funkciók felhasználásra szolgál, nem pedig stílusos célokra. Ha az igényeink nagyon alapvetőek, akkor ez az ingyenes videószerkesztő szoftver jó választás.

Zökkenőmentesen használható és könnyen megtanulható, még az újdonsült videoszerkesztők számára is.

 • Bemeneti formátumok: AVI, MPEG, MOV, MP4 stb
 • Kimeneti formátumok: AVI, MPEG, DIVX, XVID, MP4 stb
 • Előnyök: Az Avidemux szilárd kódolási lehetőségekkel is rendelkezik, és nagyon felhasználóbarát
 • Korlátozások: Nincsenek videohatások vagy átmenetek.

 


3. OpenShot

Az OpenShot egy másik nyílt forráskódú Windows 10 videoszerkesztő, amely olyan alapvető videószerkesztő funkciókat kínál, mint például a vágás. Ezenkívül rengeteg átmenetet és hanghatást biztosít, az egyszerű videó készítéshez.

OpenShot Windows 10 videoszerkesztő

Ez az ingyenes Windows 10 videoszerkesztő korlátlan videó sávot kínál az idővonalban. Felvehetünk sok videót és hangklipeket. Ez magában foglalja a csempesablonokat és a videoeffektusokat is, tehát ha többet szeretnénk megtapasztalni a videonkon, akkor ez az ingyenes videóprogram szintén sokat segíthet.

Audio szerkesztéshez hullámformákat használhatunk a hang megjelenítéséhez. Több mint 70 nyelvet tartalmaz. Ez az ingyenes videószerkesztő rendszeresen frissül, így mindig használhatjuk legfrissebb videószerkesztő technológiát. Azonban a hibákat vagy a problémákat magunknak kell kijavítanunk, mivel nyílt forráskódú szerkesztő, és a videóhatások korlátozottak.

 • Bemeneti formátumok: QuickTime, AVI, WMV, MPEG stb
 • Kimeneti formátumok: mpeg, avi, mp4, mov, stb
 • Előnyök: Ingyenes és nagy teljesítményű.
 • Korlátozások: Kiegészítőket kell telepíteni, ha a használt operációs rendszer nem felel meg a szoftver rendszerkövetelményeinek.

 


4. VSDC Video Editor

Számos szűrő, átfedés, átmeneti hatás és színjavító képesség található a VSDC Video Editor-ban. Ezt a platformot úgy alakították ki, hogy a felhasználókat egyszerű szerkesztési tapasztalatokkal szolgálja, így a kezdők is élvezhetik a kreatív médiaprojekteket.

Széles formátumú támogatásának köszönhetően elősegíti az összes népszerű médiafájl könnyű kezelését. A beépített video konverter eszközöket is használhatjuk a video / audio formátum szabadon konvertálásához másik formátumba. Ez egy nemlineáris eszköz, azaz a videoklipeket szabadon elhelyezhetjük az idővonalban.

VSDC Video Editor Windows 10 videoszerkesztő

Exportálhatjuk videóinkat az IG-be, az FB-be és a YouTube-ba is, amely ingyenes videószerkesztőként nagy teljesítményű. 4K és HD videókat is szerkeszthetünk vele.

 • Bemeneti formátumok: AVI, QuickTime (MP4 / M4V, 3GP / 2G2, MOV, QT), HDVideo / AVCHD (MTS, M2TS, TS, MOD, TOD), WindowsMedia (WMV, ASF, DVR-MS), DVD / VOB, VCD / SVCD stb
 • Kimeneti formátumok: AVI, DVD, VCD / SVCD, MPEG, MP4, M4V, MOV, 3GP / 3G2, WMV, MKV, RM / RMVB, FLV, SWF, AMV, MTV
 • Előnyök: Intuitív felület, barátságos a kezdők számára.
 • Korlátozások: A műszaki támogatás nem ingyenes.

 


5. VideoPad Video Editor

A VideoPad egy platformközi (cross-platform) szoftver kezdőknek. Bár az ingyenes verzió a videó exportálási lehetőségeit csak két fájlformátumra korlátozza. A VideoPad könnyedén a megszokásható, és tökéletesen alkalmazkodik a tapasztalatlan videószerkesztők igényeihez.

VideoPad Video Editor Windows 10 videoszerkesztő

Ez egy intuitív, funkciókban gazdag és könnyen használható videószerkesztő platform. A kezdők élvezhetik az egyszerű szerkesztést a drag and drop típusú idővonallal, valamint a sok átmenetet, effektusokat és a sebességbeállító funkciók sokasága megkönnyíti a testreszabást.

Ha szeretnénk átmeneteket használni, és különféle videoklipeket szeretnénk, a VideoPad több mint 50 átmeneti effektust tartalmaz. Az átmenetek alkalmazása után beállíthatjuk a videó sebességét. Az audio esetében rögzíthetjük szövegeket is, hogy részletesebbé tegyük vele a videót.

Ez az ingyenes videószerkesztő azonban nem használható diavetítéshez, így ha ez a funkció érdekel minket akkor ez a program nem jó választás.

 • Bemeneti formátumok: avi, wmv, mpv, divx stb.
 • Kimeneti formátumok: WMV, AVI
 • Előnyök: Intuitív felület
 • Korlátozások: Egyes szolgáltatások nem érhetők el, ha a szoftver ingyenes verzióját hosszabb ideig használjuk.

 


6. Kdenlive – Ingyenes és nyílt forráskódú videószerkesztő szoftver

A Kdenlive egy nyílt forrású videoszerkesztő szoftver, amely kompatibilis a Windows, Mac és Linux rendszerekkel. Ez a videószerkesztő szoftver egyesíti a alap szintű videószerkesztők egyszerűségét a fejlett videószerkesztő eszközökkel, amelyeket gyakran tapasztalt szakemberek használnak.

kdenlive video editor Windows 10 videoszerkesztő

Ingyenes videószerkesztőként először a Linuxon volt népszerű, de most már Windows-on is használhatjuk. Magába foglalja a több sávú idővonalat, így különféle video- és audioklipjeinket importálhatunk az idővonalra. Bizonyos különleges helyzetekben, például összeomlás esetén, a Kdenlive automatikusan biztonsági másolatot készít a fájlról, így nem kell aggódnunk, hogy elveszik a fájl.

Az online fórumon feltehetjük a kérdéseinket, de olykor nem kapunk választ, mert nincs támogatójuk.

 • Bemeneti formátumok: QuickTime, AVI, WMV, MPEG stb
 • Kimeneti formátumok: mpeg, avi, mp4, mov, stb
 • Előnyök: Lehetővé teszi, hogy kibővítsük képességeinket ingyenes kiegészítőkkel.
 • Korlátozások: Nincs technikai támogatás.

 


7. Blender – Ingyenes, nyílt forráskódú és profi animációs filmkészlet

A Blender egy ingyenes, nyílt forráskódú 3D-s tartalom, amely támogatja az összes főbb operációs rendszert a GNU General Public License alapján. A Blender számos fejlett funkcióval rendelkezik, például módosító-alapú modellező eszközökkel, erőteljes karakter-animációs eszközökkel, csomópont-alapú anyaggal stb.

 

Az egyik legjobb videoszerkesztő mind a Windows, mind a Mac számára.

Kezdő felhasználóként nehéz használni, mivel a profik számára készültek. Teljesen ingyenes a használata. A felülete testreszabható és rugalmas színbeállításokkal rendelkezik. Másrészről, ha félprofilok vagyunk, magasabb szintre akarjuk javítani a videószerkesztést, akkor ez az ingyenes videószerkesztő a legjobb a számunkra.

blender Windows 10 videoszerkesztő

Sok időt és energiát kell beleadnia megtanulásába, viszont mindenképpen érdemes kipróbálni.

 • Bemeneti formátumok: a legújabb audio és video formátumok
 • Kimeneti formátumok: .MOV, .MPEG4, .MP4, .AVI, .WMV, .MPEGPS, .FLV, 3GPP, WebM.
 • Előnyök: Sok fejlett funkció, tökéletes a haladó felhasználók számára
 • Korlátozások: Bonyolult a kezdők számára; Nagyon korlátozott tanulási források.

 


8. DaVinci Resolve – Ingyenes professzionális videószerkesztő és színjavító szoftver

Ha a videó szerekesztés profi szintjén állunk, akkor érdemes kipróbálnunk a DaVinci Resolve szoftvert.

DaVinci Resolve Windows 10 videoszerkesztő

A többkamerás szerkesztést, a 3D szerkesztést, a mozgás-elmosódás effektusokat és a térbeli zajcsökkentést leszámítva, amelyek csak a DaVinci Resolve Studio fizetett változatán érhetők el, szinte bármilyen professzionális video / audio szerkesztést és színjavítást elvégezhetünk a DaVinci Resolve 14 segítségével.

 • Támogatott formátumok: ARI, MTS, MXF, AVI, CIN, DNG, DPX, CDX, MP4, MXF, EXR, MOV
 • Előnyök: Lenyűgöző képminőség. Kiváló színjavítás és a hangszerkesztés
 • Korlátozások: Bonyolult a kezdők számára

 


9. HitFilm Express – Népszerű ingyenes videószerkesztő és zeneszerző

A HitFilm Express egy jó alternatíva az Adobe After Effects számára, számos vizuális kínál a felhasználók számára, és lehetővé teszi a félprofi videószerkesztő eszközök ingyenes használatát.

HitFilm Express Windows 10 videoszerkesztő

A kezdők számára azonban nehéz lehet a szoftver felületének használata.

 • Bemeneti formátumok: AVCHD, AVI, DV, MP4, MPEG, MOV, MMV
 • Kimeneti formátumok: AVI, MP4
 • Előnyök: Az átmenetek és a videoeffektusok széles spektrumát kínálja.
 • Korlátozások: A szolgáltatás korlátozottvideofájlok exportálásában, nem ajánlott kezdőknek.

 


10. Lightworks – Nagy teljesítményű ingyenes videószerkesztő szakemberek számára

A Lightworks egy nagyszerű, ingyenes videószerkesztő, sokféle videóeffekttel. Legfeljebb 256 video-, hang- és állóképet képes szerkeszteni, de a felhasználói felület nagyon bonyolult, ezért sok ember nehezen használja. A profi változat havi 25 dollárba kerül.

lightworks Windows 10 videoszerkesztő

Későbbiekben majd érkezni fog egy új verzió, a 14.5. Több mint 25 éve sok filmkészítő professzionális eszközként használja videóinak szerkesztéséhez. Használható YouTube videó és 4K filmek szerkesztésére. A 4K-hez használhatunk proxyt a 4K-s videószerkesztés egyszerű élményéhez. Ha szerkeszteni szeretnénk a 4K-os videókat, ez a legjobb számunkra.

 • Bemeneti formátumok: a legújabb audio és video formátumok
 • Kimeneti formátumok: mp4, MXF, Quicktime, AVI, mts, mpg, m2t
 • Előnyök: Jól megtervezett felület, sok fejlett funkció.
 • Korlátozások: Nem kezdőknek.

 


#2. rész: 2 legjobb ingyenes online videószerkesztő szoftver Windows rendszerhez

1. ClipChamp

Ez a könnyen használható ingyenes online videószerkesztő olyan alapvető videószerkesztő eszközöket tartalmaz, mint a vágás, forgatás, körülvágás, felosztás és kombinálás. Ezen felül a ClipChamp testreszabható videósablonokat is kínál, és bejáratot video- és audiokönyvtárakhoz, például Videoblokkokhoz és Audioblokkokhoz.

ClipChamp Windows 10 videoszerkesztő

3 lépésben létrehozhatunk egy ClipChamp videószerkesztőt. Hozzunk létre egy új projektet, drag-and-drop segítségével húzzuk a saját hangunkat, képünket és videóinkat a szerkesztőbe, majd adjunk hozzá szöveget, címeket, szűrőket és átmeneteket vagy háttérréteget. Itt az idő professzionális megjelenésű videó készítésére; végre exportáljuk és mentsük el a videót.

Megjegyzés: Az online szolgáltatás elindításához először létre kell hozni egy fiókot. Az ingyenes próbaverzióban az exportált videó 480P-re korlátozódik.

 


2. Kapwing

Ha videó készítés előtt bejelentkezünk a Kapwing-en, nem lesz vízjel az exportált videón. A Kapwing számos videószerkesztő eszközt kínál, mint például a videovágó, a videó készítő. Valamint a teljes Studio készítmény bonyolultabb és hatékonyabb, mint a többi eszköz.

Kapwing Windows 10 videoszerkesztő

A leggyakrabban használt szerkesztőeszközök mellett a Kapwing lehetővé teszi a kimeneti videó oldalarányának 1: 1, 9:16, 16: 9, 4: 5 vagy 5: 4 beállítását, amely lefedi a népszerű videók méretét.

A ClipChamphoz viszonyítva nincs sok sablon, átmenet és szűrő, de alapvetően online szerkeszthetjük és létrehozhatunk egy videót ezen az ingyenes eszközön, minimális erőfeszítéssel.

 


#3. rész: A legjobb Windows 10 videószerkesztő szoftver kezdőknek

Előfordulhat, hogy a fenti ingyenes videószerkesztő szoftver túl egyszerű ahhoz, hogy megfeleljen az igényeinknek, például a hangszerkesztésnek és a színjavításnak, vagy túl nehéz megérteni a munkafolyamatot, akkor érdemes megnézni a Wondershare Filmora9-et, amely az általános teljesítményben jelentősen javult, így gyorsabb, erősebb, és a felhasználói szerkesztési élményt új szintre hozza.

Kiválóan segíti a kezdőket és a középhaladó felhasználókat az elegáns videók létrehozásában az intuitív felhasználói felület és beépített effektusok révén.
Ingyenesen letölthető és kipróbálható

 

Oktatóanyagokat találhatunk a Filmora9 használatáról a hivatalos YouTube-csatornán vagy 101-es sorozatának oldalán.

 • Széles körű támogatást nyújt a különböző formátumokhoz, beleértve az MP4, AVI, MOV, AVCHD, MKV és egyebeket.
 • Lehetővé teszi néhány kattintással a kivágást, a vágást, a darabolást és az egyesítést.
 • Különböző csúcsminőségű videoeffektusok, beleértve a mozgó elemeket, animált címeket, jogdíjmentes zenét és átmeneteket.
 • Tökéletesíti a hangot hangkulcs-kialakítással, háttérzaj-eltávolítással és audio-kiegyenlítővel.
 • Készíthetünk izgalmas GoPro / action cam videókat pontos sebességszabályozással, videó stabilizálással és a halszem lencsék javításával
 • KiírhatóDVD-re, feltölthető a YouTube-ra, vagy bármilyen népszerű hordozható eszközre továbbítható.

 

Videók szerkesztése a Wondershare Filmora9 segítségével [3 lépés]

 1. Médiafájlok importálása: Importáljunk médiafájlokat a számítógép, kamerákból vagy az okostelefonokból, és húzzuk az egérrel közvetlenül a programba.
 2. Videó szerkesztése: Könnyen kivághatjuk, elforgathatjuk, feloszthatjuk vagy kivághatjuk a videókat az idővonalon. Ezután adjunk hozzá effektusokat és szűrőket a videó gazdagításához.
 3. Mentés: Mentsük el a videót különböző formátumokba, vagy töltsük fel a YouTube-ra, a Vimeo-ra, írjuk DVD-re stb.

 


#4. rész: Melyik a számunkra megfelelő Windows 10 videószerkesztő?

Mint már említettük, oly sok videószerkesztő szoftver [ingyenes és fizetett] érhető el a piacon, de hogyan válasszuk ki a megfelelő videoszerkesztő szoftvert, főleg ha kezdők vagyunk, és ingyenes videoszerkesztő szoftvert akarunk?

Felület: Újdonságok esetén a felhasználóbarát felület sok időt takaríthat meg a tanulás és a program megismerése szempontjából. Egyes felhasználók szeretnek modern és intuitív ingyenes videószerkesztőt használni, míg mások csak a régi stílusú szerkesztőket szeretnék használni.

Formátumok: Győződjünk meg arról, hogy a választott szoftver lehetővé teszi az általánosan használt formátumok, például MP4, MOV, AVI, MKV stb. Exportálását, így könnyedén megoszthatjuk munkánkat a YouTube-on vagy más közösségi média platformon.

Jó tanács: Általában az MP4 a leggyakrabban használt formátum, tehát bölcsebb megtalálni egy ingyenes videószerkesztőt, amely legalább az MP4-et támogatja.

 


KAPCSOLÓDÓ MICROSOFT WINDOWS VIDEOSZERKESZTŐ TÉMÁK:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...