A 8 legjobb Apple videoszerkesztő szoftver

Final Cut Pro X Apple videoszerkesztő

#1 Magasan a legjobb Apple videoszerkesztő a kezdőknek és profiknak: Final Cut Pro X

Ha olyan Apple videoszerkesztő szoftvert szeretnél használni, amelyet akkor is használhatsz, ha nincs sok tapasztalatod, akkor a Final Cut Pro X érdemes megismerned.

Noha a Final Cut Pro X professzionális videószerkesztő eszköz, elég egyszerű a használata ahhoz, hogy kezdők is magabiztosan használhassák. Olcsóbb is mint a többi komoly profi videószerkesztő szoftver.

A Final Cut Pro X legújabb verziója rendelkezik a szerkesztéshez szükséges több sávos ütemtervvel. Támogatja a 360 fokos videókat, grafikákat és effektusokat. Közösen szerkesztheted a videót a többkamera felvételi beállításokból, és könnyen válthatsz több szögből, illetve HDR tartalmat is létrehozhatsz. És ez persze csak a jéghegy csúcsa.

Az Apple ingyenes próbaverziót kínál, így nem kell betekintést kaphatunk a szoftver működésébe.

 


#2 Legjobb profiknak: Adobe Premierre Pro CC

Az Adobe Premiere Pro CC (Creative Cloud) szoftvere hatékony videószerkesztő szakemberek számára, akik filmeket, rövidfilmeket és hasonlókat készítenek.

Természetesen ez egy jó lehetőség azok számára is akik csak hobbiként tekintenek a videószerkesztésre, és professzionális pozíciókban megszokott videószerkesztővel szeretnék kipróbálni magukat. Ha még nem próbáltál profi szakemberként dolgozni a szerkesztéssel, akkor érdemes megnézned ezt az Apple videoszerkesztő szoftvert.

Adobe Premierre Pro CC Apple videoszerkesztő

Az Adobe Premiere Pro CC folyamatosan fejlődő, (Windows és..) Apple videoszerkesztő szoftver, mivel az Adobe időnként frissítéseket hajt végre. Nem kell egy nagyobb összegért megvásárolnod a szoftvert, előfizetésért kell fizetned, amíg használod. Viszont a szoftver nem kizárólagosan a Mac számára lett kifejlesztve, így szükség esetén válthatsz a különböző operációs rendszerekkel rendelkező számítógépek között.

Ez az előfizetés hozzáférést biztosít a Premiere Pro-hoz, bármilyen videó szerkesztéséhez, akár 3D-s, akár 8K-os formátumban. Képes leszel audiodalok kezelésére, grafikák hozzáadására, fény és szín kezelésére, és bármilyen videó hatékony összeállítására.

Ha az Adobe más szoftverét, például a Photoshop vagy az Illustrator szoftvert használod, akkor a Premiere Pro nagyszerű lehetőség a különféle munkafolyamatok egyszerű integrálására.

 


#3 Legelérhetőbb Apple videoszerkesztő: Apple iMovie

Ha csak kezdőként szeretnél videókat szerkeszteni Mac-on, vagy akár iPhone-on vagy iPad-en, akkor a legegyszerűbb módszer az Apple iMovie beszerzése. Ez az Apple ingyenes videószerkesztő szoftvere, amely Mac OS és iOS platformon egyaránt fut, így bármilyen módon szerkesztheted a videóidat.

Apple iMovie Apple videoszerkesztő

Hobbi és amatőr filmkészítők számára az Apple videoszerkesztő programja az iMovie, elérhető eszközökkel rendelkezik, amelyek segítségével könnyedén elkészítheted a felvételeket, és egyszerű folyamatban szerkesztheted a videót.

Több videofájlt kombinálhatsz, különféle video- és audiofájlokat rétegezhetsz, és címsorokat adhatsz a videóhoz mindenféle gond nélkül. Még videószűrőket és néhány speciális effektust is tartalmaz, beleértve a képet a képben.

Az Apple iMovie legújabb verziója lépést tart a videó tendenciáival, támogatva a 4K videószerkesztést. Tehát mindazt a 4K videofelvételt, amelyet iPhone-on rögzítettél, filmmé alakíthatod az iMovie alkalmazásban. Ha korábban még nem végeztél videószerkesztést, ez egy szoftver a kezdéshez, mielőtt egy komolyabb szoftverre lépnél.

 


#4 A legegyszerűbben használható Cross-Platform Apple videoszerkesztő: Adobe Premiere Elements

Ez a Premiere Elements szoftver leszerelt verziója. Kevesebb funkcióval rendelkezik, és az új funkciókat nem teljesen fejlesztették ki, de egy egyszerűen elérhető videószerkesztő szoftverként működik és megfelelően működik egy kezdő számára.

 

Előfizetést elhagyva, elég egyszer fizetni a szoftverért.

Adobe Premiere Elements Apple videoszerkesztő

Ha amatőr vagy, aki csak most kezd el foglalkozni a videó szerkesztéssel, és nem tervezed a magasabb, profibb szintre való tovább lépést, akkor a Premiere Elements kiváló választás számodra.

Noha a Premiere Elements rengeteg eszközt kínál számos video-, kép- és audiofájl összesítéséhez egy teljes videóba, ezenkívül van néhány eszköz, amely segít a jobb videó készítésben, ha minimális tapasztalattal rendelkezel. Ráadásul a szoftver Mac és PC-n is elérhető.

A Premier Elements segítségével megszervezheted a videódban használt fájlokat, végig vezet a szerkesztési folyamaton ami azt is lehetővé teszi, hogy néhány szórakoztató effektust hozzáadhass a videódhoz. Támogatja a 4K videót.

 


#5 Legjobb nyílt forráskódú Apple videoszerkesztő szoftver: Shotcut

A Shotcut rendkívül sokoldalú, ingyenes videószerkesztő szoftver ami elérhető Mac-on és PC-n. Használata kicsit bonyolult, de ha ezen túl jutsz, akkor gyorsan kiderül a számodra, hogy a Shotcut meglehetősen sok funkcióval rendelkezik.

Mivel ez egy ingyenes szoftver, lehetőséged van arra, hogy fizetés nélkül kipróbálhasd.

Shotcut Apple videoszerkesztő

A Shotcut több sávú szerkesztő szoftver, mint bármely más komoly szoftver, és könnyen szerkeszthető a munkaterülete a szerkesztési igényeknek megfelelően. A Shotcut a fájltípusok széles választékát támogatja mind a bemeneti, mind a kimeneti fájlokhoz, ideértve a 4K videót is. Ezen felül szerkeszthető az Shotcut hang-, színes és fényhatásai.

Habár a Shotcut nem a legegyszerűbb szoftver, amellyel csak felvetheted és elindíthatod a videók szerkesztését, az ingyenes szoftver jellege azt jelenti, hogy sokan használják, és hihetetlenül hasznos oktatóvideókat vagy útmutatókat készítenek a használatukról.

Ha könnyen hordozható opcióra van szükséged, akkor a Shotcut az, mivel közvetlenül futtathatod egy külső tárolómeghajtón.

 


#6 Lightworks – Apple videoszerkesztő

A Lightworks ötvözi az ingyenes szerkesztőszoftver és a fizetett kínálatát. A Shotcuthoz egyszerűbben használható, de a kívánt funkciók között szerepelhet a fizetett Lightworks Pro verzió, például a késztermék több videó formátumban és nagyobb felbontással történő exportálása.

Lightworks Apple videoszerkesztő

A kérdés, hogy szükség van-e az ingyenes vagy a fizetett verziókra? Ezt később is megválaszolhatja magát, mivel ezekkel a fájlok széles választékát importálhatod, több fájlt egyszerűen szerkeszthetsz, a hangokat kezelheted, címeket adhatsz hozzá, és finomíthatod a látványt.

A Lightworks ingyenes verziója kiváló lehetőség mindenkinek, aki nem aggódik a videó felbontásán, mivel csak 720p videókat készít. De ha kipróbálod a Lightworks-t, például azt, hogy hogyan működik, mindenképpen ragaszkodni fogsz ehhez a videószerkesztőhöz, frissítheted Pro szoftverre, és kiváló minőségű videókat készíthetsz.

Ezenkívül a Lightworks elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken is, így akkor is jó a Lightworks, ha később abbahagyhatod a Mac használatát.

 


#7 DaVinvi Resolve

Ha készen állsz arra, hogy bármilyen videó szerkesztését megkezdje, és a végterméket kiváló minőségű, 4K-os formátumban adja ki anélkül, hogy fizetned kellene, akkor a DaVinci Resolve a legjobb számodra. Van egy fizetett stúdió-változat, amire akkor lesz szükséged hozzáférést szeretnél elérni a szoftver néhány fejlettebb eszközéhez és effektusához.

DaVinvi Resolve Apple videoszerkesztő

A DaVinci Resolve nagyrészt sok funkcionalitást biztosít a felvételek elkészítéséhez, adatokkal rendezéséhez, hogy segítsen megtalálni, amire szükséged van, és segít szerkeszteni. Ha elkészültél, szinte bármilyen formátumban megjelenítheted a kimenetet, akár a legmagasabb minőséget akarod, akár valamit, ami készen áll a YouTube-ra való gyors feltöltésre.

Ha olyan videószerkesztőt szoftvert szeretnél, ahol komolyabban tudsz videótszerkeszteni, akkor a DaVinci Resolve 15 továbbra is jó választás. Az ingyenes verziót a profibbak tudják arra használni, hogy megismerjék a rendszert, és ha megfelelő, elég akkor fizetni a többi funkcióért.

 


#8 A legjobb oktató és prezentációs Apple videoszerkesztő: Camtasia

A Camtasia különösen hasznos, ha olyan videókat tervezel készíteni, amelyek a számítógép képernyőjén rögzített felvételeket használják. Ennek oka az, hogy a képernyő-felvevő és videószerkesztő egy termékbe van beépítve.

Camtasia Apple videoszerkesztő

Camtasia

A Camtasia segítségével rögzítheted számítógépednek képernyőjét és hangját, vagy akár iOS-eszközét. Ha oktatóvideókat készítesz, akkor ez a képesség hihetetlenül hasznos lesz. Ezen felül lehetőséged van webkamera felvételek hozzáadására a képernyőn rögzített videód tetejére.

A képernyőképeken túl a Camtasia többsávos ütemterv-szerkesztést és eszközöket kínál az átmenetekhez, animációkhoz, audio- és videohatásokhoz, valamint kommentárokhoz. Ha el szeretnéd készíteni egy prezentációs videót, akkor hozzá is adhatod a PowerPoint programhoz.

Tehát akár oktató, üzleti szakember, akár csak néhány oktatást szeretnél feltenni a YouTube-ra, a Camtasia olyan eszközöket kínál, amelyek segítségével rögzítheted és szerkesztheted a szükséges videót. Az ingyenes próbaverzió lehetőséget ad arra, hogy megnézd, az eszköz és szolgáltatások jól illeszkednek-e az elvárásaidhoz.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...